Selecteer een pagina

We lijken al enige tijd helemaal in de ban van flamingo’s te zijn, vooral op de momenten dat het mooi weer is. Mijn zus Chantal is er nog doller op dan ik en heeft dan ook wel enkele flamingo-items in huis. Ik kan haar geen ongelijk geven want ook kleine Tess vindt deze roze beesten geweldig om te zien. Het verbaast me dan ook niet dat de flamingo tuinprikker inmiddels we moest aangezien Tess er steeds mee bleef sjouwen om te knuffelen. Of om ondernemend bezig te zijn, maar we houden het voor het gemak maar even op het knuffelen 😉

Populaire items.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn artikelen met betrekking tot flamingo’s. Van tuinkussens met print, tot vrolijke lampjes en grote opblaasartikelen voor de zomerse dagen. Chantal heeft zelfs leuke flamingo sneakers die ik ooit voor haar gewonnen heb. Jullie snappen wel dat ik daar veel punten mee gescoord heb natuurlijk. Gelukkig zijn veel flamingo items ook te koop bij lowbudget winkels zoals Action dus dat is de prijs niet. Wel is het zo dat als je steeds weer een ander thema wil het uiteindelijk toch minder leuk in prijs gaat worden.

Flamingo schildering.

Voor nu vindt Chantal het ook leuk voor Tess om wat dingen te hebben in de stijl van flamingo’s. Dat ze beiden van roze houden maakt het er gelukkig heel makkelijk op. Ik wilde graag iets maken voor Tess haar kamertje maar vanwege gebrek aan ruimte om dingen op te hangen zou het iets moeten worden in een fotolijstje wat ze neer zou kunnen zetten. Op veilige afstand uiteraard anders leeft het niet heel lang ben ik bang. Sinds vorig jaar ben ik in het bezit van Ecoline brushpennen en ik besloot deze eens op een andere manier te gebruiken dan alleen voor achtergronden of voor brushlettering. Enkele weken geleden heb ik voor het eerst geprobeerd om er mee te schilderen net zoals je dat met waterverf doet. Ik opende Pinterest en ging op zoek naar inspiratie voor het maken van een flamingo schildering. Ondertussen kwam ik best veel leuke dingen tegen want zoals ik al zei zijn flamingo’s erg populair.

Wat heb je nodig voor deze flamingo?

  • Speciaal papier dat o.a. geschikt is voor Aquarellen en Brushpennen
  • Plastic mapje/hoesje
  • Kwastje
  • Beker water
  • Potlood en een gum
  • Roze brushpen
  • Donkergrijze brushpen
  • Gouden gelpen
  • Zwarte fineliner

Van schets naar tekening.

Op speciaal papier dat geschikt is voor aquarelverf en brushpennen maakte ik eerst een schets van een flamingo. Vervolgens ging ik met de brushpen over het plastic hoesje en met een kwastje dat ik iets nat gemaakt had kon ik als het ware waterverven. Eerst tekende ik de contouren met roze, daarna maakte ik de veren. Met de donkerbruine brushpen tekende ik het streepje bij de snavel en met een zwarte fineliner tekende ik het oog van de flamingo. Het kroontje trok ik over met gouden gelpen om het vervolgens helemaal in te kleuren zodat de flamingo zelf klaar was. Zodra het droog was ben ik pas de potloodlijntjes weg gaan gummen, zorg er overigens wel voor dat je niet al te dik tekent want dat maakt het gummen later moeilijker. Als finishing touch heb ik om de flamingo heen verschillende gouden bolletjes getekend zodat het geheel nog sprookjesachtiger werd. Het geheel heb ik goed laten drogen zodat Chantal het straks in een fotolijstje naar keuze kan doen voor Tess haar kamer. Het verbaasde me wel dat ik niet zo heel lang bezig was met deze creatie. Ik had verwacht er veel langer over te doen.

Lees ook:

Ben jij fan van flamingo’s?

Geverifieerd door ExactMetrics