Voorraadpotten labelen

DIY- Voorraadpotten labelen.

Tegenwoordig werk ik in de Thuiszorg. Ik werk hier als invaller. Dat houd in dat ik inval als er zieken zijn, maar ook hulp bied bij extra uren waar sommige cliënten recht op hebben. Die extra uren kunnen ingezet worden voor klusjes die normaal gesproken niet gedaan kunnen worden. Zoals ramen wassen, meubels van de plek halen zodat er eens schoon gemaakt kan worden achter de kasten of een keuken goed schoonmaken. Dus alles uit de kastjes, kastje schoon maken en vervolgens alles weer schoon terug. Bij sommige cliënten is dit een uitdaging. Hun kastjes staan zo vol dat ik met bewondering kijk naar de hoeveelheid wat erin paste. Bij grote verzamelaars vraag ik meestal de hulp van een cliënt. Want oude kassabonnen, gebroken glazen en producten die ver over datum zijn is meestal niet echt iets om te bewaren.

Weckpotten.

Gelukkig wordt mijn ijverigheid daarin op prijs gesteld en stellen ze zich, hoe oud of jong ze ook zijn, graag bereid me te helpen. Weliswaar op een stoel met een kopje koffie of thee erbij en mogen ze me daarna zeggen hoe ze het graag in de kastjes terug willen hebben. Maar afgelopen week was ik bij een cliënt, waar ik toch wel een beetje jaloers op ben qua smaak en inrichting. Bij thuiskomst ben ik dan ook meteen internet opgedoken om ook zulke weckpotten te bestellen en ben ik aan de slag gegaan met labels om de weckpotten zo een persoonlijke touch te geven. Het resultaat:

DIY- voorraadpotten labelen.

Met wat eenvoudige touw heb ik deze vervolgens aan de weckpotten vast gemaakt. Door het verschil de grootte van de potten heb ik zo een speels effect gecreëerd. Vind ik persoonlijk mooier op de kast staan. Zo kan ik er drie bij drie zetten. Een bijkomend voordeel van deze leuke keuken-accessoire is de extra opbergruimte die ik zo heb gecreëerd. Dat scheelt weer wat pakken in de voorraad kast. Bovendien ook handig om in een oogwenk te controleren of ik er nog wel genoeg van heb op niet…

Lees ook:

Wat vind jij van deze leuke voorraadpotten?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ook leuk om zo’n mooie pot (met zelfgemaakte jam erin bijvoorbeeld) met een leuk labeltje eraan cadeau te doen! Sommige van mijn eigen voorraadpotten heb ik beplakt met leuke stickers waarop de inhoud geschreven staat, handig voor een “medebewoner” die maar af en toe kookt. En om vette vingers er makkelijk af te kunnen poetsen heb ik ze afgelakt met blanke nagellak, afwasbestendig!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics