Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > D.I.Y. kruidenpotjes

D.I.Y. kruidenpotjes

Ook zo’n hekel aan al die verschillende potjes kruiden in de keuken? Ik weet daar dé oplossing voor! Lees snel en kijk snel verder om te ontdekken hoe jij met kruidenpotjes een eenheid kunt creëren in de keuken (of elders).

Kruidenpotjes maken

– kwasten
– grondverf
– krijtverf
– raamstiften
– krijtje
– glazen potjes van Olvarit

De werkwijze

  1. Meestal heb ik wat baby producten in huis voor het geval mijn vriendin en/of broertje langs komt met de kleine. Zo ook fruithapjes van Olvarit. Aangezien ik juist nu die lege potjes wil gebruiken mogen de kinderen (zelfs nu ze 12, 10, 8 en 7 zijn) de fruithapjes van Olvarit opeten. Dat is al een groot feest want ze vragen om meer! Nadat de glazenpotjes leeg zijn haal ik het label eraf en zet ze in de vaatwasser. Ook de doppen verdwijnen hier in zodat ze er schoon uit komen. Zie foto’s hieronder.
  2. Droog de potjes en eventueel de doppen nog goed na. Hierna kun je de doppen voorzien van een laagje grondverf. Kies je voor lichte kleuren kun je beter een lichtere grondverf gebruiken en kies je voor een donkere kleur verf kies je voor een donkere grondverf (adviseerde de man in de winkel). Laat het vervolgens minimaal 12 uur drogen. Zie foto hieronder links.
  3. Nu kun je de eerste laag krijtverf aanbrengen. Dit laat je vervolgens weer 12 uur drogen. Zie foto hierboven rechts.
  4. Nadat de laag droog is kun je een tweede laag krijtverf aanbrengen. Laat dit vervolgens ook weer de nodige uren drogen. Zie foto hieronder links.
  5. Nu zijn de kruidenpotjes klaar en kunnen ze beschreven worden. De bovenkant kun je met het krijtje beschrijven (zie foto hierboven rechts) en aan de zijkant kun je met raamstiften opschrijven waar bijvoorbeeld de kruiden in kunnen. Zie foto hieronder voor het uiteindelijke resultaat.

Tip: deze potjes kun je ook maken voor je kralen, knopen, spelden, traktatie, enzovoorts.

Lees ook Kruidenweetjes over planten Kruidenwijzer, gratis download voor op de koelkast Kruiden drogen  zonder toevoegingen!

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties