Thuisleven.com > Eten en drinken > Kruidenwijzer, gratis download voor op de koelkast

Kruidenwijzer, gratis download voor op de koelkast

In de Advent kalender van Gezondheidsnet vind ik een handige Keukenkruidenwijzer. In de inleiding lees ik de reden: deze kruidenwijzer kan worden gebruikt om zout te vervangen. Dit past enorm bij onze tocht naar een natriumarm leven. Met dank aan Gezondheidsnet!

 

De gratis kruidenwijzer

Gratis te downloaden en printen, klaar voor op de koelkast.

“Handige printable voor in je keuken

Verse kruiden zijn een prima alternatief voor zout in een maaltijd. Dille doet het bijvoorbeeld heel goed bij vis en met een paar blaadjes basilicum wordt iedere pasta een ware traktatie. Maar wat gebruik je nu precies wanneer? En hoe? Daarbij kun je met kruiden ook nog je gezondheid een handje helpen. Het bevorderen van de spijsvertering of het onderdrukken van hoest bijvoorbeeld. Alles is mogelijk, als je de juiste kruiden kiest.”

gezondheidsnet_kruidenwijzer

Kruiden om het gebruik van zout mee te vervangen

Ook de Nierstichting denkt met ons mee en ontwikkelt een De Zoutmeter van de Nierstichting. Gelukkig komt de Nierstichting ook met een handige gratis aan te vragen Kruidenwijzer, een draaischijf met specerijen/ kruidenmixen ter vervanging van zout.

Gebruik jij graag een kruidenwijzer?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

4 reacties