Thuisleven.com > Eten en drinken > De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

Bij Thuisleven besteden we al vaker aandacht aan natriumarm of zelfs zoutloos eten. De ongezouten waarheid is dat we met zijn allen een kilo teveel zout per jaar eten, lees ik op de site van de Nierstichting. Veel zout eten verhoogt je bloeddruk en kan nier-schade veroorzaken (of verergeren). Het invullen van de Zoutmeter zal in eerste instantie voor een schok zorgen. Gelukkig komt de Nierstichting ook met een handige gratis aan te vragen Kruidenwijzer, een draaischijf met specerijen/ kruidenmixen ter vervanging van zout.

‘Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout” stelt de Nierstichting.

De Kruidenwijzer van de Nierstichting

nierstichting kruidenwijzer

De zoutmeter van de Nierstichting

Geef aan welke producten je minstens eenmaal per maand eet. Het verbaast mij dat het in mijn geval bijna alle etenswaar, m.u.v. kaas, betreft. Bij stap twee vul ik in hoeveel en hoe vaak ik dit eet en ik moet de neiging om te smokkelen onderdrukken. Per dag, per week, per maand is voor ingevuld, maar moet ik vaak ophogen.
Mijn resultaat: OEI! Mijn consumptie is 8,2 gram zout per dag ( 6 gram is de norm). De grootste boosdoeners worden aangehaald met alternatief. En ik word gewezen op een gratis aan te vragen receptenboekje met zoutarme gerechten.

Lees hier meer over de Tools die je eetpatroon kunnen verbeteren en onze ervaring met zoutarm eten.

Zeg eens eerlijk wat is de uitkomst van jouw Zoutmeter?

Bron: de Nierstichting

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

6 reacties

  • Dag Hannie, de blog waar je op gereageerd heb is van 2016:).
   Het beste kan je naar de site van de Nierstichting gaan en kijken
   voor verdere informatie. Aanvragen zijn dan ook altijd via de site zelf en niet via thuisleven. Bij de lopende geld terug acties heb je ook gratis aan te vragen,
   misschien zit daar nog wat leuks tussen? Groeten Eline een thuisleven lezer

  • Hannie, ik heb je adres even verwijderd. Via de link onder het woord ‘kruidenwijzer’ is deze te downloaden en indien gewenst te printen

 • Graag zou ik de kruidenwijzer willen aanvragen.
  Zodoende kan ik het zoutgebruik beperken.
  Alvast hartelijk bedankt!
  Groeten Thea