De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting
Thuisleven.com > Eten en drinken > De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting.

De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting.

Bij Thuisleven besteden we al vaker aandacht aan natriumarm of zelfs zoutloos eten. De ongezouten waarheid is dat we met zijn allen een kilo teveel zout per jaar eten, lees ik op de site van de Nierstichting. Veel zout eten verhoogt je bloeddruk en kan nier-schade veroorzaken (of verergeren). Het invullen van de Zoutmeter zal in eerste instantie voor een schok zorgen. Gelukkig komt de Nierstichting ook met een handige gratis aan te vragen Kruidenwijzer, een draaischijf met specerijen/ kruidenmixen ter vervanging van zout.

‘Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout” stelt de Nierstichting.

De Kruidenwijzer van de Nierstichting.

De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

De zoutmeter van de Nierstichting.

Geef aan welke producten je minstens eenmaal per maand eet. Het verbaast mij dat het in mijn geval bijna alle etenswaar, m.u.v. kaas, betreft. Bij stap twee vul ik in hoeveel en hoe vaak ik dit eet en ik moet de neiging om te smokkelen onderdrukken. Per dag, per week, per maand is voor ingevuld, maar moet ik vaak ophogen.
Mijn resultaat: OEI! Mijn consumptie is 8,2 gram zout per dag ( 6 gram is de norm). De grootste boosdoeners worden aangehaald met alternatief. En ik word gewezen op een gratis aan te vragen receptenboekje met zoutarme gerechten.

Lees ook:

Zeg eens eerlijk wat is de uitkomst van jouw Zoutmeter?

Bron: de Nierstichting

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

13 reacties