Thuisleven.com
De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Handig, praktisch en leuk > De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

Bij Thuisleven besteden we al vaker aandacht aan natriumarm of zelfs zoutloos eten. De ongezouten waarheid is dat we met zijn allen een kilo teveel zout per jaar eten, lees ik op de site van de Nierstichting. Veel zout eten verhoogt je bloeddruk en kan nier-schade veroorzaken (of verergeren). Het invullen van de Zoutmeter zal in eerste instantie voor een schok zorgen. Gelukkig komt de Nierstichting ook met een handige gratis aan te vragen Kruidenwijzer, een draaischijf met specerijen/ kruidenmixen ter vervanging van zout.

‘Wie van zijn nieren houdt, eet minder zout” stelt de Nierstichting.

De Kruidenwijzer van de Nierstichting

De Zoutmeter met kruidenwijzer van de Nierstichting

De zoutmeter van de Nierstichting

Geef aan welke producten je minstens eenmaal per maand eet. Het verbaast mij dat het in mijn geval bijna alle etenswaar, m.u.v. kaas, betreft. Bij stap twee vul ik in hoeveel en hoe vaak ik dit eet en ik moet de neiging om te smokkelen onderdrukken. Per dag, per week, per maand is voor ingevuld, maar moet ik vaak ophogen.
Mijn resultaat: OEI! Mijn consumptie is 8,2 gram zout per dag ( 6 gram is de norm). De grootste boosdoeners worden aangehaald met alternatief. En ik word gewezen op een gratis aan te vragen receptenboekje met zoutarme gerechten.

Lees ook:

Wat is de uitkomst van jouw Zoutmeter?

Bron: de Nierstichting

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics