Selecteer een pagina

De herfst komt eraan en toch plukte ik nog heerlijk verse kruiden in mijn moestuintje. Nu komt toch echt de periode dat buiten kruiden plukken minder gaat worden! Daarom droog ik graag op tijd mijn kruiden zonder toevoegingen. Lees in dit artikel hoe ik dat doe.

Toevoegingen

Al surfend schrik enorm van de toevoegingen die je terug vind in simpele bouillonblokjes, wat ze allemaal in zo’n klein blokje weten te stoppen!! Kortom op een regenachtige zondag gaan wij aan de slag met kruiden drogen. Helemaal puur natuur zonder al die vreselijke ongezonde toevoegingen!

Het drogen van verse kruiden

Mijn tuintje en vensterbank staan vol met Lavas (maggiplant) maar ook andere kruiden lenen zich goed voor dit concept! Ik was de kruiden en dep ze af. Daarna gaan ze op bakpapier in een voorverwarmde oven van 60 graden. Geduld moet je wel even hebben, het drogen neemt enkele uren in beslag. Voel af en toe even aan de kruiden, als je ze kunt verkruimelen dan zijn ze klaar!

Eigengemaakte bouillonpoeder zonder toevoegingen

Voor het maken van eigengemaakte bouillonpoeder moet je even wat meer tijd nemen, je vind op het internet verschillende recepten… Het principe is hetzelfde, alleen maak je eerst een kruidenpulp met ui, kruiden naar smaak, knoflook, peper en piment met de staafmixer. Voeg hieraan twee grote zakken verse soepgroente en drogen in een oven van 100 graden. Schep het mengsel regelmatig om zodat het drogen sneller gaat.

Je geniet nog weken van overheerlijke verse kruiden! Plus de geur in huis is heerlijk.  Op naar de herfst! mijn kruidenkastje is gevuld.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics