Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Niemand gooit graag zijn eigen glazen in

Niemand gooit graag zijn eigen glazen in

En omdat niemand graag zijn eigen glazen ingooit gingen wij op zoek naar een bedrijf dat ons kon adviseren. Wat is onze vraag dan eigenlijk zal je misschien denken? Voldoen onze glazen ramen aan de standaard van vandaag de dag? En zijn er wellicht verbeterpunten die we mee kunnen nemen?

Warmte door de glazen pui

Voorheen hadden wij HR++ glas en een zeer brede glazen pui. Dat was heerlijk in het voor- en najaar en dan vooral met het zonnetje dat op het raam scheen. We hoefden nog maar een heel korte periode per jaar de centrale verwarming aan te zetten. En dan ook vaak pas in de late avond. Lekker met kousenvoeten over het laminaat lopen.
We hebben nu een voorraam met dubbel glas en de muur aan de voorzijde van ons huis is geïsoleerd. Dat geeft al direct een zeer aangenaam gevoel, zeker met die kamer hoge gordijnen.

Triple glas

Je zou denken dat in de tegenwoordige tijd iedereen wel dubbel glas zou hebben, in ieder geval op de begane grond. Niets blijkt minder waar volgens de glaszetter. Wij blijken boven in de slaapkamers zelfs Triple glas te hebben. Dat is het meest isolerende type glazen ramen dat er te koop is. En gelukkig zijn onze kozijnen ook in goede staat, dat heeft de schilder ons tijdens het buitenschilderwerk al verzekerd. Al met al voorzien we eigenlijk geen problemen aan de horizon. En al helemaal niet qua isolatie.

Isoleren én ventileren

Weet je dat het helemaal niet goed is om in een maximaal geïsoleerde woning te leven. Dat is wel gebleken uit meldingen van hoofdpijnen en allergieën uit de verschillende nieuwbouwwijken. We leven graag met het seizoen mee en moeten net als ieder ander goed ventileren. Dagelijks een half uurtje schijnt al voldoende te zijn.
De glashandel biedt naast beglazing ook passende oplossingen voor ventilatie denk hierbij aan ventilatieroosters. Zo kan je heel eenvoudig in één klap het isoleren en ventileren van je woning aanpakken.

Lees ook:

Wil je misschien de tips over Ramen wassen of Sinterklaas raamdecoratie DIY ook lezen?

Heb jij al Tripple glas?

Afbeelding Pixabay

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Heel goed kan ik dat begrijpen, nu zitten wij in een verhuizing en ben daarmee oprecht blij dat we naar een warmer huis gaan. Ook hier in de herfst/winter een extra kacheltje in huis omdat het niet warmer wordt dan 18 graden (vloerverwarming in een huurwoning).
    In onze koopwoning ook een houtkachel dus we zullen een warme winter hebben. Een goede vochtbalans in een woning is zo ontzettend belangrijk weet ik uit ervaring. In onze vorige koopwoning een te hoge vochtbalans waardoor we schimmel in gordijnen en kasten kregen. Gelukkig op kunnen lossen!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics