Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Niemand gooit graag zijn eigen glazen in - Thuisleven.com

En omdat niemand graag zijn eigen glazen ingooit gingen wij op zoek naar een bedrijf dat ons kon adviseren. Wat is onze vraag dan eigenlijk zal je misschien denken? Voldoen onze glazen ramen aan de standaard van vandaag de dag? En zijn er wellicht verbeterpunten die we mee kunnen nemen?

Warmte door de glazen pui

Voorheen hadden wij HR++ glas en een zeer brede glazen pui. Dat was heerlijk in het voor- en najaar en dan vooral met het zonnetje dat op het raam scheen. We hoefden nog maar een heel korte periode per jaar de centrale verwarming aan te zetten. En dan ook vaak pas in de late avond. Lekker met kousenvoeten over het laminaat lopen.
We hebben nu een voorraam met dubbel glas en de muur aan de voorzijde van ons huis is geïsoleerd. Dat geeft al direct een zeer aangenaam gevoel, zeker met die kamer hoge gordijnen.

Triple glas

Je zou denken dat in de tegenwoordige tijd iedereen wel dubbel glas zou hebben, in ieder geval op de begane grond. Niets blijkt minder waar volgens de glaszetter. Wij blijken boven in de slaapkamers zelfs Triple glas te hebben. Dat is het meest isolerende type glazen ramen dat er te koop is. En gelukkig zijn onze kozijnen ook in goede staat, dat heeft de schilder ons tijdens het buitenschilderwerk al verzekerd. Al met al voorzien we eigenlijk geen problemen aan de horizon. En al helemaal niet qua isolatie.

Isoleren én ventileren

Weet je dat het helemaal niet goed is om in een maximaal geïsoleerde woning te leven. Dat is wel gebleken uit meldingen van hoofdpijnen en allergieën uit de verschillende nieuwbouwwijken. We leven graag met het seizoen mee en moeten net als ieder ander goed ventileren. Dagelijks een half uurtje schijnt al voldoende te zijn.
De glashandel biedt naast beglazing ook passende oplossingen voor ventilatie denk hierbij aan ventilatieroosters. Zo kan je heel eenvoudig in één klap het isoleren en ventileren van je woning aanpakken.

Lees ook:

Wil je misschien de tips over Ramen wassen of Sinterklaas raamdecoratie DIY ook lezen?

Heb jij al Tripple glas?

Afbeelding Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics