Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Niemand gooit graag zijn eigen glazen in

Niemand gooit graag zijn eigen glazen in

En omdat niemand graag zijn eigen glazen ingooit gingen wij op zoek naar een bedrijf dat ons kon helpen. Waarmee moet dat bedrijf ons dan uit de brand helpen zal je misschien denken? Ik wil dit najaar geen koude voeten meer!

Warmte door de glazen pui

In ons appartement hadden wij HR++ glas en een zeer brede glazen pui. Dat was heerlijk in het voor- en najaar en dan vooral met het zonnetje dat op het raam scheen. We hoefden nog maar een heel korte periode per jaar de centrale verwarming aan te zetten. En dan ook vaak pas in de late avond. Lekker met kousenvoeten over het laminaat lopen.
Dat is nu wel anders in onze middenwoning. Zelfs de kamerbrede, dikke gordijnen helpen niet tegen de trek. Eerder heb ik al geschreven over de isolatiematerialen die we hebben aangebracht of aan laten brengen. In de afgelopen week voelden we alweer het gure weer aan de noordkant van onze middenwoning binnentrekken. En dat na één keertje vorst aan de grond al. Ik heb de wollen sokken al uit de kast opgeduikeld. De hoogste tijd om onze glazen ramen eens tegen het licht te houden.

Triple glas

Je zou denken dat in de tegenwoordige tijd iedereen wel dubbel glas zou hebben, in ieder geval op de begane grond. Niets blijkt minder waar. Dat we dat niet in de gaten hebben gehad bij de aankoop van de woning. Dat enkele glas verklaart wel gelijk het lage energielabel dat onze woning had natuurlijk. Hier valt voor ons dus een grote slag te slaan en we stoten gelijk maar door naar Triple glas. Dat is het meest isolerende type glazen ramen dat er te koop is. Gelukkig zijn onze houten kozijnen in goede staat, dat heeft de schilder ons verzekerd. En voorzien we eigenlijk geen problemen aan de horizon.

Isoleren én ventileren

Het is helemaal niet goed om in een maximaal geïsoleerde woning te leven. Dat is wel gebleken uit meldingen van hoofdpijnen en allergieën uit de nieuwbouwwijken. We leven graag met het seizoen mee en zullen dagelijks goed moeten ventileren. Dagelijks een half uurtje schijnt voldoende te zijn. Gelukkig biedt GlasGigant ook passende oplossingen voor ventilatie als ventilatieroosters. Nu kunnen we in één klap het isoleren en ventileren van onze jaren ’30 woning aanpakken en voor eens en altijd oplossen.
Wil je misschien de tips over Ramen wassen of Sinterklaas raamdecoratie DIY ook lezen?

Heb jij al Tripple glas?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

2 reacties

  • Heel goed kan ik dat begrijpen, nu zitten wij in een verhuizing en ben daarmee oprecht blij dat we naar een warmer huis gaan. Ook hier in de herfst/winter een extra kacheltje in huis omdat het niet warmer wordt dan 18 graden (vloerverwarming in een huurwoning).
    In onze koopwoning ook een houtkachel dus we zullen een warme winter hebben. Een goede vochtbalans in een woning is zo ontzettend belangrijk weet ik uit ervaring. In onze vorige koopwoning een te hoge vochtbalans waardoor we schimmel in gordijnen en kasten kregen. Gelukkig op kunnen lossen!