Schoonmaaktips Sneeuwspray verwijderen
Thuisleven.com > Kerst & Oud en Nieuw > Sneeuwspray verwijderen

Sneeuwspray verwijderen

Dat was afgelopen Kerst natuurlijk hartstikke leuk die sneeuwspray-stickers van Tenstickers.nl maar hoe kreeg ik de spuitsneeuw vervolgens GEMAKKELIJK van onze ramen af? Bezint, eer ge begint, dus ik ging voor raad en schoonmaaktips op zoek.

Sneeuwspray verwijderen

Bij Juffrouw Zwabber vind ik in haar A-Z onder S van spuitsneeuw de tip om de sneeuwspray in te spuiten met glasreiniger. Dit even in te laten trekken en daarna met keukenpapier zo van het raam af te vegen. Ik begin met de Kerstboom, want het winterse dorpje mag nog wel even achterblijven op het raam. Ondertussen zoek ik de oplader van onze Kärcher raamwisser. Heb je trouwens onze Life hacks al eens gelezen?

Het sopje

Een sopje met één druppel Dreft volstaat prima om onze HR++ pui krasvrij en zonder strepen te lappen. Voordat de glasreiniger is ingedroogd in het winterse zonnetje, veeg ik inderdaad met keukenpapier eenvoudig de sneeuwspray van het raam. Bedankt voor de tip Juffrouw Zwabber, binnenkort maar eens de rest van het alfabet bij je doornemen.

Bijkomend voordeel

Het voordeel van het verwijderen van de sneeuwpret op het raam is dat de ramen aan de binnenzijde ruim voor het voorjaar al eens gelapt zijn! Dat scheelt weer, goed begin van het nieuwe jaar! Want Ramen wassen leuk of niet leuk?

Wie of wat raadpleeg jij voor schoonmaaktips?

Lees ook: DIY – Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert
Lees ook: Oliebollen en appelflappen van Koopmans
En lees ook: DIY- Kerstster van ijsstokjes

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

5 reacties