Na het kijken van een romantische film loop ik altijd een hele tijd na te zwijmelen. Niet bij alle romantische films heb ik dit hoor. Zo vind ik romantische films waarbij iemand vreemd gaat toch een gigantische afknapper. Maar als ik dan een film zie zoals “The Intern” dan denk ik daar nog heel lang over na. Eigenlijk is dat ook niet zo onlogisch ik ben namelijk zeer gecharmeerd van een goed verzorgde én gemanierde man.

Ik kom niet uit een milieu waarbij etiquette een vast onderdeel is. Ook liep mijn vader eigenlijk nooit rond in een kostuum of pak. En etiquette? We kregen vooral de waarden en normen aangeleerd en daar zaten wel wat basis dingetjes in.

De man van mijn dromen

Tot mijn geluk trof ik een paar jaar geleden een man die duidelijk meer aandacht aan zijn garderobe besteedde dan ik. Zo had hij elke dag een nieuwe, en schone, overhemd aan en liet hij me versteld staan van de kostuums die hij ook wel eens droeg.

Maar wat me het meest opviel waren de combinaties die hij zelf maakte. Zo matchen de bruine leren schoenen met de leren riem, die op hun beurt weer matchen met de leren tas. Een mooie spijkerbroek was de casual basis in het geheel en een neutrale blouse met een motief in de boord om het net dat beetje extra te geven zorgden er elke keer weer voor dat ik mijn ogen niet van hem af kon (en kan) houden. Het geheel werd pas echt afgemaakt met een lekker geurtje, waar ik intussen verslaafd aan ben geworden.

De garderobe

Je kunt je wel voorstellen dat ik op den duur ook wel erg nieuwsgierig was naar zijn kastinhoud en zo gebeurde het dat ik op den duur, toen hij er even niet was, eens op onderzoek uit ging. Een grote kast maakte ik open en ik was gelijk verbaasd over de hoeveelheid! Van een tiental overhemden, tot een hele stapel spijkerbroeken en van complete kostuums tot doosjes die lijken op sieradendoosjes…

En dat laatste kon ik dus niet plaatsen dus pakte ik een doosje en maakte hem open. Twee vierkante, stalen (?) dingen kwamen tevoorschijn, compleet beduusd haalde ik ze eruit en de sluiting was alles behalve wat ik gewend ben van oorbellen. Ik maakte het doosje weer dicht en zodra ik mijn vriend zag, heb ik hem verteld wat ik gedaan had. Een liefelijke glimlach kwam tevoorschijn, hij vond het namelijk leuk dat ik zo ondeugend was geweest om te spieken en vond het ronduit hilarisch dat ik niet wist wat het was. Het duurde dan ook een tijdje tot hij me vertelde hoe het werkte en wat het waren.

Intussen zijn we een paar jaar verder en kan ik me niet meer anders voorstellen. Manchetknopen maken gewoonweg de man! 

Manchetknopen

Manchetknopen heb je in meerdere vormen, toch ben ik het meest gecharmeerd van de neutralere. Dit omdat ze met alle bloezen te combineren zijn en ze ook niet om schreeuwende aandacht vragen. Omdat hij al een paar jaar dezelfde heeft, vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw paar. Op de website van Yoursurprise kwam ik manchetknopen tegen die voldeden aan mijn eisen met als kers op de taart het personaliseren middels de initialen. Het bestellen ging erg makkelijk en een dag later waren de manchetknopen in huis. Mocht je nou de manchetknopen op een andere datum willen ontvangen (of elders laten bezorgen) dan kun je dit aangeven tijdens het bestelproces.

Keurig verpakt voor een fantastisch bedrag!

De manchetknopen worden geleverd in een mooi doosje en zijn daardoor gelijk ingepakt als gift. Ik heb ze voorzichtig gecontroleerd (en wat foto’s van gemaakt) en ze daarna weer terug geschoven in het doosje. Zo is het een prachtig kerstcadeau voor onder de boom.

Iemand die een beetje verstand heeft van manchetknopen weet al gauw dat deze luxueuze accessoire een paar tientjes tot vele tientjes zal kosten. Ik was dan ook zeer positief verrast door de kwaliteits- en prijsverhouding bij Yoursurprise. Zo kosten bijvoorbeeld de vierkante manchetknopen met initialen €39,95 euro exclusief €2,95 verzendkosten. Wil je liever iets opvallendere of misschien zelfs manchetknopen met een foto? Neem dan hier een kijkje voor het complete overzicht.

Lees ook:

Welke vind jij de mooiste?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics