Thuisleven.com
gepersonaliseerde manchetknopen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Huwelijk > Gepersonaliseerde manchetknopen voor een bruiloft

Gepersonaliseerde manchetknopen voor een bruiloft

Onze bruiloft hebben we met een jaar uitgesteld. Op de eerste plek vanwege COVID-19 en op de tweede plek aangezien we over een paar maanden ons eerste kindje samen verwachten. Een groot voordeel van een lange aanloop richting het huwelijk is natuurlijk dat de voorbereidingstijd extra lang is. In die periode kunnen wij dan ook over zo’n beetje alles nadenken. Van de grote dingen tot en met de kleine details. Toen ik afgelopen week de manchetknopen van Tom tegen kwam wist ik dat gepersonaliseerde manchetknopen een mooi detail zouden zijn op onze bruiloft.

Wat zijn manchetknopen en hoe draag je ze?

Manchetknopen zijn losse knopen die gebruikt worden bij een mannenoverhemd. Een manchetknoop bestaat uit een knoop die via een staafje of kettinkje verbonden is, zodanig dat de knopen normaal gesproken parallel aan elkaar liggen. In het geval van een staafje is de ene knoop vast bevestigd, terwijl de andere knoop kan scharnieren. Zo kun je de kant wat kan scharnieren door de knoopsgat in het overhemd doen om hem vervolgens terug te draaien. Op deze manier blijft de manchetknoop vast zitten en zal de boord van het overhemd ook niet meer terug slaan.

Manchetknopen bestaan in vele varianten, van verschillende materialen en met verschillende (soms persoonlijke) dessins.

gepersonaliseerde manchetknopen

Gepersonaliseerde manchetknopen voor de bruiloft

Om gepersonaliseerde manchetknopen te krijgen laat je de manchetknopen graveren. Voor dé specialist als het aankomt op betaalbare en gepersonaliseerde sieraden kun je terecht bij Tanja van KAYA Sieraden.
Op de website zoek je uit welke manchetknopen (of andere sieraden) je aanspreken en personaliseert ze vervolgens door de vragen te beantwoorden. Ik heb gekozen voor de Gegraveerde Manchetknopen ‘Ovaal’ met als personalisatie:
Kleur: zilver
Lettertype: Klassiek
Gravure op beide manchetknopen: T & M (van Tom en Miranda – zonder datum omdat we deze nog niet weten).

Heb jij gelet op de kleine details tijdens je huwelijk?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

36 reacties

 • Wij hebben niet heel erg bewust op details gelet, maar vooral gefocust op al het andere wat voor ons belangrijk was.

 • Wat tof! Wij trouwen volgend jaar in Toscane. Misschien stom, maar we hebben nog maanden de tijd en ik heb al zoveel details bedacht, maar ik maak ook best veel zelf.

  Ik heb bijvoorbeeld sleutelhangers (epoxy + droogbloemen) gemaakt voor aan de kamersleutels van de gasten. Een personaliseerd ringenbordje, labels van klei en een gepersonaliseerde waxstempel voor de uitnodigingen. Ik maak zelf Italiaanse koekjes & zeep met droogbloemen als bedankje.

  Ik vind al die kleine details supertof. Dat maakt het echt eigen.

 • We hadden een budget bruiloft, heel klein alleen familie en wat vrienden. Had zelf mijn boeket gemaakt met twee soorten bloemen uit de supermarkt. Een prachtige ketting geleend want had zelf geen mooie. Manchet knopen had mijn man ook niet. En ik had zelfs mijn schoenen geverft… Ja echt het idee was leuk maar de blauwe kleur matchte totaal niet met mijn blauwe jurk. Dacht practisch te zijn door een blauwe jurk te kopen die ik daarna nog gewoon kon dragen maar heb dat toch nooit meer gedaan. Het was nog steeds mijn trouwjurk, jammer dat ik niet voor wit ging, maar goed. Ook hadden we een collega van mijn man de foto’s laten maken. Deze “clown” was meer bezig met zijn eigen ervaring dan die van ons vastleggen. Bij het ontwikkelen van de foto’s ging er ook wat mis. Dus heb ik geen enkele foto van mijn bruiloft. Wat ik zeer spijtig vind!! Het was ver voordat iedereen een iphone had. En ook al ging alles mis, we zijn nu 38 jaar gelukkig getrouwd. Foto’s maken we elk jaar op onze trouwdag zelf, alleen die mooie ketting heb ik nog steeds niet. Dus maak ik graag kans er een uit te zoeken bij Kaya!

 • Ik ben nog wel niet getrouwd maar mocht ik gaan trouwen dan zal ik wel letten op de kleine details ik ben namelijk een perfectionist. Dat mijn bruidsboeket en de corsages een bloem bevatten die ook in de bruidsboeketten van mijn oma en moeder hebben gezeten en natuurlijk matchend zijn met mijn trouwjurk. Dat ik mooie sieraden draag die een betekenis hebben voor mij en dat het ook zo goed moet sluiten zodat ik het niet kan verliezen.

 • Het huwelijk van mijn dochter is ook al 2 x uitgesteld en staat nu voor september op de planning. Zij is echt van de details en alles tot in de puntjes voorbereiden. Ik denk dat ze niks aan het toeval overlaat en dat geeft ook de nodige rust en harmonie. Ik zou het leuk vinden om op die dag samen hetzelfde bedeltje te dragen als teken van verbondenheid.

 • Hoi,

  Mijn man had een roze stropdas en ik ook roze accenten.
  En ik vind kaya sieraden super leuk dus ik doe heel graag mee.

  Liefs en een fijn weekend Renee

 • dat mijn make up goed zat.
  wilde mijn bloemen ook drogen maar helaas in water gezet waren ze helemaal uitgekomen leek nergens meer naar 🙁
  de corsages van kunstbloemen gemaakt zodat iedereen aan ons huwelijk zal blijven denken zo ook het boeket voor in de auto van kunstbloemen ideaal

 • Wat een leuke winactie, ik doe graag mee.
  Wij hebben als detail gelet op het bruidsboeket en de corsages, en de kleding.

 • We hebben maar een kleine bruiloft gehouden, alleen onze ouders en kinderen. Er waren niet veel kleine details om rekening mee te houden. Wat ik belangrijk vond was: een leuke plek om te trouwen, mooie foto’s en een lekker diner daarna. En dat is gelukt. Natuurlijk hebben we er voor gezorgd dat we er beide goed uitzagen, nagels en haar mooi gedaan, kleding perfect, mooie limo voor vervoer.

 • mijn dochter is 20 maart ten huwelijk gevraagd. Ik zou mijn schoonzoon willen verrassen met mooie manchetknopen voor hun bruiloft

 • Wat bijzonder, die manchetknopen! Helaas hebben we daar tijdens onze bruiloft niet aan gedacht, maar wel andere details doorgevoerd. Zo hebben we onze uitnodigingen helemaal zelf gemaakt, hebben we voor iedereen een persoonlijk briefje op tafel gelegd tijdens het kleinschalige diner én droegen mijn man en ik dezelfde schoenen. Al die extra’s hebben het echt echt echt gemaakt. Ik zou dolgraag wat moois willen uitzoeken op Kaya, en graveer dolgraag de initialen van m’n man en mij!

 • Tijdens mijn bruiloft droeg ik dezelfde oorknopjes, ketting en armband als mijn moeder en mijn oma op hun bruiloft droegen. Dat was het belangrijkste detail van de dag voor mij; zó bijzonder! Ik hoop dit sieradensetje ook weer door te mogen geven als mijn dochter ooit gaat trouwen!

 • Wij gaan we vast op de kleine details letten tijdens onze bruiloft,… maar… wij zitten nog in de fase dat er een huwelijksaanzoek gedaan moet worden! 😉 En dat kan natuurlijk niet zonder een fantastische ring! Bij Kaya zie ik erg mooie, gepersonaliseerde ringen voorbij komen, waarmee ik de liefde van mijn leven graag ten huwelijk zou vragen!

 • Wij hadden een heel klein budget en mede daardoor zat ik overal bovenop en omdat ik precies wist hoe ik het wilde hebben natuurlijk :). Even een korte impressie van een aantal minuscule details:
  – gasten moesten iets roze aanhebben (mocht ook heel klein zijn)
  – fotograaf had ik een lijst gegeven met de foto’s die ik i.i.g. wilde hebben
  – na de bruiloft heb ik zelf mijn fotoboek gemaakt, met foto’s van de fotograaf gecombineerd met foto’s van gasten.
  – ik had een sweet table op mijn bruiloft, alle items heb ik zelf gekocht of gemaakt. Op de glazen presenteer schalen heb ik onze initialen gemaakt.
  – het gastenboek heb ik vooraf helemaal zelf ontworpen, zodat de lay out bij iedereen hetzelfde was.
  – ik had van alle getrouwde familieleden een trouwfoto gevraagd en die stonden in lijstjes rond het gastenboek (ik had vooraf besproken met mijn ceremoniemeester hoe ik dit wilde hebben).
  – de taart was natuurlijk vooraf geproefd en ik had tot in detail besproken wat het uiterlijk van de taart moest zijn.
  – de kleuren roze/wit kwamen overal terug. In de decoratie, de bloemen en de kleding,
  Enige waar ik geen invloed op heb gehad is het pak van mijn man (en oei wat vond ik dat moeilijk).

 • Ik zou ze graag winnen voor mijn man. Prachtige manchetknopen.
  We zijn heel klein getrouwd, hoefde niet op details te letten.
  Enkel dat er liefde om ons heen was.

 • Ik heb er op gelet dat als een gast(e) alleen zou komen, hij/zij nooit alleen zou blijven staan of zitten. Een aantal familieleden had ik gevraagd of zij deze gasten bij de feestelijkheden wilden betrekken. Zo werd het voor iedereen gezellig en bleef het tot laat in de nacht super gezellig en was het één groot feest.

 • Ik heb vooral veel aandacht besteed aan de bruidstaart en de tafelschikking, zodat alles goed op elkaar was afgestemd. Het zag er dan ook prachtig uit allemaal en ik kijk de foto’s heel erg graag terug! Wat ontzettend leuk dat KAYA sieraden ook steeds meer de focus legt op de man; ik zie enorm leuke cadeaus voor Vaderdag!

 • Heel graag doe ik mee voor deze cadeaubon om manchetknopen te kopen.
  Ik ben 53 jaar geleden getrouwd en heb een tip gegeven aan mijn toekomstige man, welke bloemen in het bruidsboeket ik mooi vond.
  Ik heb mijn bruidsjurk nog steeds op zolder liggen, kan hem niet wegdoen. Zou zonde zijn.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 • De corsages en trouwboeket gemaakt van zijde, zodat niets zou verwelken en ze zijn na 32 jaar getrouwd nog heel mooi.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics