Na de geboorte van Iris kwamen we er al vrij vlot achter dat ze reflux had. De Baby Bjorn draagzak bood dan ook de uitkomst, want door haar rechtop mee te dragen kon het eten lekker in haar maagje blijven zitten zonder alle spuugfestijnen. Tijdens de zwangerschap van Evi wist ik één ding zeker, dezelfde draagzak zou wederom worden aangeschaft. En zo geschiedde.

Maar goed ook want Evi bleek ook last te hebben van reflux. In een hele hevige vorm zelfs waar ze zelf ook veel pijn van heeft ervaren. Niet alleen hielden we haar zoveel mogelijk rechtop, zelfs ’s nachts, ook moesten we met haar de voeding indikken. Gelukkig kan dat met live borstvoeding ook heel goed (kwestie van voor de voeding wat Nutriton of Gellilac gebruiken en erna nog een beetje. Hiervoor gebruikten we de borstvoedingsspuitjes uit het ziekenhuis).

Van Baby Bjorn over naar de Dooky Ergonomische Draagzak Urban Comfort

Nu Evi ruim 1 jaar is en bijna 10 kilo weegt merk ik dat het dragen in de draagzak al een tijdje verleden tijd is. Bij de Baby Bjorn dragen de schouders voornamelijk het gewicht en dat vind mijn lichaam niet al te prettig. Echter is Evi een echte “draagkindje” en wenst ze dan ook graag en vaak gedragen te worden. Om dat toch voor elkaar te krijgen is de Dooky Ergonomische Draagzak Urban Comfort de ultieme oplossing. Deze draagzak draagt het gewicht niet vanuit de schouders maar vanuit de heupen.

Dooky Ergonomische Draagzak Urban Comfort review

Nadat ik de Dooky draagzak ter review heb ontvangen kon ik het dan ook niet laten om hem meteen uit te testen. Een wereld van verschil. Het gewicht zit echt op de heupen en is daardoor veel langer en makkelijker mee te nemen.

Overige voordelen

Naast het gegeven dat de Dooky Ergonomische Draagzak Urban Comfort vanuit de heupen het gewicht draagt zijn er nog een aantal (praktische) voordelen aan deze draagzak:

  • Ergonomische zitpositie.
    De Dooky draagzak ziet er niet alleen trendy uit, je baby zit er ook op de juiste, ergonomische M-positie in, met de knietjes hoger dan de billetjes. Zowel de zitting als de beensteuntjes zijn verstelbaar. Hij is gemaakt van 3D ademend meshstof voor een uitstekende ventilatie.
  • Comfortabel voor de ouder.
    Het dragen van een baby is vaak een grote belasting voor de rug- en schouderspieren van de ouder. Deze Dooky draagzak heeft brede, zachte gewatteerde schouderbanden en een heupriem die beiden verstelbaar zijn. Dat is belangrijk omdat je daarmee het gewicht van je kindje evenwichtig over het hele bovenlichaam verspreid. Zo wordt het dragen een stuk comfortabeler!
  • Multifunctioneel te gebruiken.
    Een ander voordeel van de Dooky draagzak is dat je deze op 3 verschillende manieren kunt gebruiken. In de eerste maanden draag je de baby met het gezichtje naar de ouder toe. Breekt het moment aan dat je kindje meer van de omgeving wil zien, dan kun je de baby omgekeerd dragen. Vanaf 6 maanden is het ook mogelijk je kindje op de rug te dragen. Welke positie je ook kiest, er is altijd voldoende ondersteuning van ruggetje en hoofd van je kindje door het stevige materiaal en de verstelbare hoofdsteun.

Goed om te weten

De Dooky draagzak is te gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer 3 jaar oud is. Hij voldoet aan alle veiligheidseisen en hij is getest en goedgekeurd volgens de normen EN 13209-2:2015 + AC:2016.

De Dooky draagzak is verkrijgbaar in de kleuren Blue Sapphire, Emerald Green en Zilver/Beige en hij wordt inclusief afneembare en wasbare kwijldoekjes geleverd. Hoef je de drager niet te gebruiken? Je vouwt hem razendsnel op tot een minipakketje, klaar voor een volgend uitstapje!

Lees ook:

Welke Dooky producten heb jij in gebruik?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review/recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics