Selecteer een pagina

Tijdens onze zwangerschap ruim een jaar geleden gingen wij op zoek naar de perfecte kinderwagen. Na een middagje privé shoppen (voordeel van Corona) bij de babyzaak kwamen we uit bij de UPPAbaby VISTA V2 kinderwagen 2-in-1 in de kleur bruin – groen (Hazel). Nu onze dochter net jarig is geweest en we de reiswieg al een tijdje geleden hebben ingeruild voor het zitje bedacht ik mij dat het wel tijd is voor een uitgebreide review.

UPPAbaby VISTA V2 Kinderwagen 2-in-1

De UPPAbaby VISTA V2 Kinderwagen 2-in-1 is de vernieuwde versie van de gebruiksvriendelijke UPPAbaby Vista Kinderwagen. De wagen is voorzien van een met leer beklede duwstang en veiligheidsbeugel en dan heb je keuze uit de meest trendy kleuren. De 2-in-1 kinderwagen wordt compleet geleverd met een frame, zitting met zonnekap en veiligheidsbeugel, reiswieg, regenschermen, insectennetten en opbergtas.

Onze ervaring

Uit ervaring weet ik als geen ander dat een goede kinderwagen jarenlang plezier geeft. Want laten we heel eerlijk zijn, zelfs als je van plan bent om je kind vroeg mee te laten lopen; de lange wandelingen houdt hij nog echt niet vol. En om dan te gaan sjouwen met je kleuter, je tas én eventuele andere zaken is geen doen. Omdat wij een groot gezin hebben, had ik dan ook één duidelijke eis voor de kinderwagen die wij zouden kopen: hij moet genoeg boodschappenruimte hebben. Nouja eigenlijk hadden we 2 eisen: één grote boodschappenmand én hij moest passen in onze auto.

Tijdens ons winkelmoment hebben we dan ook meerdere kinderwagens bekeken en zijn we met degene die wij het mooiste vonden het testparcours op gegaan. Tijdens het testparcours die we zowel lopend alsook rennend deden kwam er 1 kinderwagen uit die we beiden als prettig hebben ervaren en dat was de UPPAbaby Vista V2 kinderwaen 2-in-1 in de kleur Hazel.

Wandelen met de pasgeboren baby

Na de geboorte heeft Evi bijna een maand in het ziekenhuis moeten logeren. Maar toen ze eenmaal thuis was konden we niet wachten om haar te showen aan iedereen. Ook was ik het (zieken)huis zitten wel zat en ging ik er dagelijks op uit. En wat was ik trots om achter onze luxe kinderwagen te lopen.

Omdat wij in het Zuid-Limburgse landschap wonen is onze begane grond op de 1e etage vanaf de straatkant. Vanaf de straat lopen we dan ook zo de garage in en moeten we binnen of buiten via de trap omhoog. Eenmaal in de woonkamer lopen we zo de tuin in. Afijn met een kinderwagen waarin een baby ligt de trap op en af toekelen is natuurlijk niet zo handig. En dus parkeer ik het onderstel in de garage en neem ik in een simpele beweging de reiswieg van het onderstel af. Zo kan ik de reiswieg veilig en makkelijk mee naar boven nemen terwijl Evi lekker doorslaapt.

Wiegstandaard

Voor de reiswieg is er een speciale wiegstandaard te koop waar de reiswieg in past zonder onderstel. Ideaal voor de slaapkamer of in de woonkamer. Deze hebben wij er niet bijgekocht aangezien we een co-sleeper hebben en de kinderwagen ook goed staat in de verhoogde box.

In- en uitklappen van het frame en de reiswieg

Om met de auto op weg te gaan en de kinderwagen mee te nemen moeten we het frame en de reiswieg inklappen. Het frame gaat erg eenvoudig door aan de zijkant de hendeltjes omhoog te houden en vervolgens de wagen in elkaar te laten klappen. Eventueel kunnen de grote achterwielen er nog afgehaald worden om het pakket nog kleiner te maken.

Om de reiswieg in de klappen dien je het matrasje eruit te halen en de stangen los te trekken. Dan kan de reiswieg plat opgevouwen worden. Dat bespaard een hoop ruimte in de kofferbak. Bij aankomst kunnen de stangen weer aangetrokken worden en is de reiswieg weer uitgeklapt. Ook het frame laat zich weer makkelijk ontvouwen door het hendeltje los te maken en het frame terug te vouwen in uitgeklapte stand.

De voordelen op een rij van de reiswieg

 • Zonnekap met ventilatie en uittrekbaar UPF 50+ zonnescherm. Je kunt de kap van de reiswieg aan de achterkant losmaken voor extra frisse lucht, en het uitvouwbare zonnescherm beschermt je kindje tegen schadelijke UV-straling, zodat het koel en comfortabel blijft.
 • Belucht matras en onderstel. Het geperforeerde matrasje en geventileerde onderkant zorgen voor extra beluchting, waardoor een echt comfortabele en veilige plek wordt gecreëerd voor je baby om uit te rusten.
 • Waterafstotende binnenvoering. De binnenvoering stoot speeksel, transpiratie en andere vloeistoffen af, waardoor het slaapoppervlak van de baby droog en comfortabel blijft.
 • De reiswieg is met één hand los te maken van de kinderwagen.
 • De reiswieg is makkelijk in en uit te klappen.
 • Afritsbare, waterafstotende binnenvoering en wiegdekje zijn eenvoudig te verwijderen en schoon te maken.

Op pad met de maxi-cosi

Zeker met hele jonge kinderen ben je nog afhankelijk van de maxi-cosi zodra je op pad gaat met de auto. Omdat het niet altijd even handig is om de kleine eruit te halen en vervolgens mee te dragen is het handig dat de maxi-cosi op het onderstel van de kinderwagen gezet kan worden. Ook bij de UPPAbaby is dit mogelijk, hier zijn echter wel speciale adapters voor nodig.

Van liggen naar zitten – tijd voor het peuterzitje!

De reiswieg is geschikt vanaf de geboorte tot 9 kilo of totdat je kindje zich op handen en voeten kan opduwen, als dat eerder het geval is. Met Evi’s geboortegewicht van nog geen 2 kilo duurde het een lange tijd voor ze de 9 kilo bereikt heeft. Sterker nog ze is nu bijna 1 jaar en weegt nu pas 9 kilo…
Dus wij hebben het reiswiegje moeten vervangen toen ze eenmaal het opduwen goed beheerste. Eenmaal in het peuterzitje merkten we dat deze niet altijd even fijn is. Zo kan het zitje namelijk niet in een geheel platte stand (wel kan het zitje in 6 verschillende standen gezet worden, alleen bij de voetjes zit er altijd een knik). En dat vind en vond Evi niet altijd even prettig met slapen. Mede daarom kiezen we met enige regelmaat voor onze andere kinderwagen: de Thule Spring.

Maar als we niet de hele dag op pad gaan en het lekkere wandelingen tussendoor zijn dan nemen we de UPPAbaby Vista V2 Kinderwagen heel erg graag mee. Want deze wagen heeft het grote voordeel dat het zitje omkeerbaar is. Zo kunnen we dus naar Evi kijken en Evi naar ons en als ze iets meer van de wereld wilt zien dan draaien we het peuterzitje om. Dat kan de Thule Spring dan weer niet.

In- en uitklappen van het frame en het peuterzitje

Het in- en uitklappen van het frame met peuterzitje kan op twee manieren. Ik licht ze hieronder beide voor je uit:

 1. Met peuterzitje.
  Bij het in- en uitklappen van het frame haal je het peuterzitje eraf. Zodra het peuterzitje eraf is kan het frame in elkaar geklapt worden. Beide onderdelen kunnen dan los opgeborgen worden.
 2. Zonder peuterzitje.
  Bij het in- en uitklappen van het frame laat je het peuterzitje zitten. Dit is alleen mogelijk als het peuterzitje met de rugleuning naar de duwstang is gekeerd.

De voordelen op een rij van het peuterzitje/frame

 • Gemakkelijk uit te breiden met RumbleSeat en PiggyBack voor het vervoeren van maximaal drie kinderen.
 • Ruim, omkeerbare peuterzitje.
 • Ongeregen 5-puntsgordel.
 • Verlengbare zonnekap met UPF 50+ bescherming, afristbare stof en gaaspanelen.
 • Geventileerd rasterraampje.
 • Met één hand verstelbare rugleuning.
 • Verstelbare duwbeugel.
 • Extra grote mand waar je makkelijk bij kunt (max 13,8 kg inhoud).
 • Integrale wielophanging.
 • Voorwielvergrendeling met visuele indicatoren.
 • MESA i-SIZE kinderzitje kan rechtstreeks zonder adapters op het frame van de kinderwagen worden bevestigd.
 • 100% volnerfleren accenten.
 • In één beweging opvouwbaar, kan zelfstandig blijven staan indien opgevouwen.

Accessoires van UPPAbaby Vista V2

De UPPAbaby Vista V2 is uit te breiden met diverse accessoires. Hierbij kun je denken aan: cover boodschappenmand, omkeerbare hoes, reistas, bekerhouder, eetblad en nog veel meer.

Lees ook:

Welke kinderwagen heb jij (op het oog)?

* Dit artikel is niet gesponsord *

Geverifieerd door ExactMetrics