Thuisleven.com
Dooky Luierrugzak
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Wandelen > Met de Dooky luierrugzak stijlvol op pad

Met de Dooky luierrugzak stijlvol op pad

Dooky is vooral bekend om de covers voor de kinderwagen en maxi-cosi. Deze cover beschermt je kindje tegen zon, regen, wind, sneeuw en licht. De covers zijn universeel zodat het op ieder autostoeltje en/of kinderwagen past en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hiermee is er dan ook geen kans op oververhitting, zoals wel het geval bij andere doeken. Met deze doeken is Dooky dan ook groot geworden, maar wist jij dat Dooky ook een prachtige luierrugzak op de markt heeft gebracht?

Voorbereid op pad

Als ervaren mama heb ik heel wat afgesleept met mijn kroost. Van een boodschapje naar de supermarkt tot complete vakanties. En mijn advies is dan ook om ten alle tijden wat verzorgingsmateriaal voor onderweg mee te nemen. Ook als het maar een klein blokje om is. Je weet immers nooit wat er onderweg gebeurd. Misschien kom je wel een oude bekende tegen en voor je het weet sta je ineens een half uur te kletsen. Of gebeurd er iets in je straat in en kun je je huis tijdelijk niet meer in. Handig om dan toch iets bij je te hebben zodat jij je kleintje kunt verzorgen.

Dooky luierrugzak
Linker foto: flapje aan de achterkant van de rugzak die open te maken is zodat je makkelijk bij de onderste spullen in de tas kunt komen. Met de Dooky haak kun je de tas nog makkelijker aan de kinderwagen hangen of iets anders)
Rechter foto: Tas van bovenaf.

Wat neem je allemaal mee?

Het liefst zou je natuurlijk alles bij de hand hebben, maar dat is natuurlijk overdreven. Daarom een hieronder een lijstje van de basis dingen:

 • Luiers (het heet ook niet voor niks luiertas)
  Liever iets te veel dan te weinig, bovendien is dit niet het gewicht dus inpakken maar.
 • Verschoningsmatje
  Je baby verschonen wil je graag op een schone ondergrond. Verschoningsmatjes zijn dus eigenlijk een pré, zeker omdat ze na gebruik met een doekje weer makkelijk schoon te maken zijn, in tegenstelling tot een doek die vies blijft.
 • Verzorgingsdoekjes
  Vieze poepbillen worden niet vanzelf schoon.
 • Zakjes
  Zul je zien, heb je de billen schoon en kun je nergens een prullenbak vinden. Dat stinkend ding in je luiertas is ook niets en het tussen je boodschappen leggen wordt je ook niet vrolijk van. Een rolletje met zakjes is dan de uitkomst. Niet echt milieubewust, i know maar soms moet je iets!
 • Hydrofiele doek en spuugdoekje
  Altijd handig om bij je te hebben toch?!?
 • Setje kleding (en iets groter tasje)
  Spugen, doorlekken, etc. zijn van die dingen die gebeuren bij een baby. Je kunt nog zo hard je best doen om het te voorkomen maar eens gebeurd het gewoon. En dan ben jij die perfecte ouder die een schoon setje (of twee) bij zich heeft. Niemand die het zag. Het groter tasje heb je natuurlijk voor de vuile kleding.
 • Verzorgingsproducten en/of medicijnen indien nodig

Uitbreiding van de luiertas

Dooky luierrugzak
Voorste vakje van de tas waar 3 flesjes en wat extras inpassen.
Voeding:
 • Bij flesvoeding:
  Minimaal 2 schone flesjes inclusief spenen, melkpoeder (zijn handige torens voor) en eventueel een flessenwarmer of je neemt een thermosfles kokend water mee, en een waterfles koud water . Dit blijft lang heet en koud en zo kun je in een flesje de juiste temperatuur mixen. Bovendien kun je uit de waterfles zelf ook nog een slokje water drinken as je dat graag wilt.
 • Bij borstvoeding:
  Zoogcompressen, elke mama die borstvoeding geeft, weet waarom. Eventueel een doek voor wat privacy.
Zomer:
 • Zonnebrandcrème (voor jezelf en de kleine)
 • Zonnebril (ook voor je kleintje)
 • Zonnehoedje of babypetje
Winter:
 • Babymuts
 • Dekentje
 • Handschoenen
Voor de iets oudere baby’s:
 • Speelgoed
 • Tussendoortje (bijvoorbeeld een doosje rozijntjes, een cracker, fruithapje, etc.)
 • Babylepel en bordje
 • Bekertje (bijvoorbeeld een tuitbekertje met rietje)

Dooky Luierrugzak

Dooky luierrugzak
Zijvak voor pak met billendoekjes en/of snoetenpoetsers. Uiteraard kun je er ook iets anders in stoppen…

De Dooky Luierrugzak is een verzorgingstas waar goed over nagedacht is. De rugzak is als rugzak te dragen (duh), heeft 2 hengseltjes waarmee je de tas als handtas kunt dragen en is voorzien van 2 handige hangers waarmee je de rugzak aan de kinderwagenstang kunt ophangen.

De bovenkant van de luierrugzak is open te maken door middel van een rits. Door het harde framepje binnen, opent de rugzak zich helemaal en is alles overzichtelijk te zien. Op de onderste spullen na, en daarvoor heb je aan de achterkant van de rugzak een mooie extra opening.
In het grote vak zitten ook nog 3 vakjes, 2 kleinere en 1 grote, In het grote vakje zit ook een verschoningsmatje. Dan vindt je in het grote gedeelte ook nog bovenaan een vakje met ritsgedeelte en hangt er aan een zijkant een sleutelhanger. Zo raak jij je sleutels niet kwijt!

Aan de zijkanten van de luierrugzak zitten handige vakjes waarin je een pak luierdoekjes (en/of snoetenpoetsers) kwijt kunt. de andere kant is te gebruiken voor een thermosfles en/of waterfles. Het voorste vakje van de tas  is voorzien van 3 thermopockets voor flessen. Tevens vind je er een klein vakje met ritsgedeelte en kun je er vast nog iets kleins kwijt.

Conclusie

Dooky luierrugzak
Voorkant van de tas. Aan de zijkanten 2 vakjes, aan de voorkant een groter vakje voor de flessen, aan de achterkant een flapje met rits en aan de bovenkant is de grote opening die goed open blijft staan.

Alle producten die je mee moet nemen op pad kunnen makkelijk in deze stijlvolle Dooky luierrugzak worden gestopt. Er is zelfs nog ruimte over om je beurs, gsm en/of andere persoonlijke items mee te nemen.
Wat mij vooral aanspreekt is natuurlijk het rugzak gedeelte. Hoe vaak mij het al niet voorgekomen is dat ik handen te kort kwam i.v.m. de baby zelf. Dat gaat met deze luierrugzak dus echt niet meer gebeuren!

Lees ook:

Wat is bij jouw onmisbaar in je verschoningstas en/of wat ben jij ooit vergeten en kwam je “duur” te staan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics