We wonen nu een jaar in onze nieuwe wijk. Nog steeds verrast het mij wat er iedere keer georganiseerd wordt binnen de wijk. Er is een actieve winkeliersvereniging, toegankelijk jeugdwerk en meer. Mijn oma gaf ons vroeger mee: “Als er iets georganiseerd wordt, dan kan je maar beter meedoen, anders kan het wel eens de laatste keer zijn.”

Buurtactiviteiten

Alleen de afgelopen week al lieten we ons fotograferen bij het paard van Sinterklaas terwijl we op visite waren bij de Sint. Tegelijkertijd was er een Pietenband actief en vouwde Ballon Piet allerlei dieren en voorwerpen voor ons in het winkelcentrum.
Bij de kassa van de Albert Heijn las ik over de Ouderenlunch die alle lokale vestigingen organiseren voor de ouderen in de wijk. En van de directie van onze basisschool ontvingen we een uitnodiging om na de kerstvakantie een paar woensdagmiddagen gratis te komen sporten met de buurtcoach. Er worden dan op het schoolplein of bij slecht weer in de sportzaal sport- en spelactiviteiten aangeboden voor de kinderen van groep 3 t/m 5. Daar hebben wij wel oren naar.

Buurthuis

Voor onze verhuizing gingen wij wekelijks naar de speelinloop van het buurthuis. Daar werden activiteiten aangeboden voor kinderen van groep 1 t/m 8. De meisjes konden er naar hartenlust koken, knutselen of spelen met andere kinderen onder het toeziend oog van een hele groep vrijwilligers. Dat is nu omgeruild voor de wekelijkse zwemles. Ik bracht er onlangs weer eens een bezoekje en viel met mijn neus in de boter. Ze waren een bingo voor de buurt aan het organiseren. Dat is koren op mijn molen, want dat vind ik echt leuk om aan mee te doen.

Een bingo organiseren

Er komt meer kijken bij het organiseren van een bingo. De ruimte en de bingomolen hebben ze gelukkig al en met de prijzen zijn we druk doende. Vergeet ook niet de bingokaarten en het flyers drukken om alle geïnteresseerden te wijzen op deze leuke activiteit. Om de kostprijs laag te houden doen ze inkopen bij een groothandel. Zo kunnen ook mensen met een kleine beurs hun geluk komen beproeven.

Lees ook:

Neem jij actief deel aan activiteiten in je wijk?

Geverifieerd door ExactMetrics