Selecteer een pagina

Op 31 oktober is het weer Halloween. Dit feest om de doden te eren is ontstaan uit All Hallow’s Eve en werd vooral gevierd door een West Christelijk geloof. Er gaan nog een heleboel andere theorieën de ronde over hoe het precies is ontstaan, maar nu wordt het vooral in Amerika groots gevierd. De Halloween koorts is gestaag aan het overvliegen naar andere landen en ook Nederland lijkt overstag te gaan. Ook pretparken als Bobbejaanland en Toverland hebben Halloween avonden om flink te griezelen.

Wij doen mee…

Bij het Knutselclubje dat we zijn begonnen, (gewoon een stel leuke dames die af en toe wat leuks willen doen, knutselen, simpele dingetjes naaien enz) kwam het idee om deze keer eens pompoenen te gaan snijden. Opzoek naar de goede pompoen kwamen we in de omgeving al veel kraampjes tegen met flinke pompoenen. Maar ook de supermarkten blijken er al op in te springen, zo had de Lidl en de AH vorige week aanbiedingen met pompoenen speciaal om uit te hollen en uit te snijden.

Pinterest staat vol met de mooiste ideeën en uitvoeringen, maar voor beginners zoals wij zijn er fijne sjablonen te downloaden en te printen. Voor de echte creatievelingen onder ons en tekenaars is dat niet nodig, die doen het uit de losse hand. Maar ik heb toch wel een beetje hulp nodig. De meest linkse kat is van mijn hand.

Het pompoen snijden en meer met restjes

Pumpkin Spice Latte

Als eerst kan je de gehele bovenkant eraf snijden, maar wij hebben gekozen voor een klep in de achterkant. Dan haal je alle pitten en draden uit de pompoen en met een goede stevige opscheplepel lepel je de pompoen helemaal leeg. De pulp kan je pureren, daar kan je bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte van maken of pompoenpuree cupcakes.
De pitten kan je in de oven roosteren. Internet staat vol goede ideeën dus je hoeft niets weg te gooien als je dat niet wilt. Hier rechts op de foto’s zie je wat ik met de restjes heb gedaan. Soja Pumpkin Spice latte zonder koffie voor de kinderen en met een shotje espresso erin voor de volwassenen. Heerlijk!

De werkwijze

Ik heb het sjabloon op de pompoen vastgezet met wat spelden en er vervolgens met de priknaald van mijn dochter het sjabloon uitgeprikt. Met een mes het patroon op de pompoen volgen en netjes uitsnijden. De kinderen hebben het sjabloon uitgekozen en ik heb het mes gehanteerd. Met een goed scherp mes kan je goed door de pompoen snijden. Ik heb helaas geen guts in huis om zulke mooie pompoenen te maken als ik op Pinterest zie. Maar ik vind dat die van ons er ook al erg feestelijk uitzien. Natuurlijk niet te eng voor de kinderen. Deze vleermuis van de kinderen is ook best aardig gelukt en staat nu bij de zwarte katten pompoen in de voortuin. Nu nog een echte trick or treat verzorgen met de straat en onze Halloween kan niet meer stuk!

Lees ook:

 Wie doet er ook nog iets speciaals met Halloween?

Geverifieerd door ExactMetrics