Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Carnaval / Vasteloavend > Hoe maak je de Bonte Avond lekker bont?

Hoe maak je de Bonte Avond lekker bont?

De spanning is te snijden in Huize Wel te vree. Het oefenkamp van de Scouting staat op het programma. Dan leren de nieuwe leden wat het zomerkamp allemaal inhoud en het helpt de jonge kinderen eerst eens even een nachtje weg-van-huis te oefenen. En het afsluitende schoolkamp van groep 8 nadert met rasse schreden. De meisjes vragen of ik wel eens op kamp ben geweest.

Schoolkamp

In mijn tijd, de jaren ’80, gingen we met de fiets op schoolkamp. In mijn beleving was het erg ver weg. Nu weet ik dat het praktisch om de hoek was, maar dat maakt de pret er niet minder om. Wat een beleving was dat zeg op schoolkamp gaan en in mijn geval ook nog eens op toernooi met de Waterpolo in de zomer. Eén of meer nachtjes weg van huis, onder de vleugels van je ouders vandaan. Slapen in een tent of bij de boer in de stal op balen stro, wat een heerlijke tijd was dat. En wat gun ik het die meiden van ons. Want ik ben best een controle freak.

Wat neem je allemaal mee?

Het lijstje van het oefenkamp voor Scouting is al binnen. Naast een slaapzak, matje, pyjama, tandpasta en tandenborstel, is een mok, bord en bestek wel handig. Niet te vergeten een set schone (lees droge) kleding, want het blijft natuurlijk wel Scouting. Een kam of borstel staat niet op de lijst, dus ik ben benieuwd of dochterlief dat meeneemt. Ik twijfel over snoep. Ik kreeg dat zelf nooit mee, maar er waren kinderen die zakken vol in hun tas vonden. Er werd dan wel gedeeld, tenminste als je er om vroeg. Ook vragen ze op het lijstje of ze soms verkleedkleding in het thema ‘Cowboys & Indianen’ heeft. Ach natuurlijk, de Bonte Avond!

De Bonte Avond

Hilariteit alom, de Bonte Avond staat op het programma. Soms binnen een thema, soms als één grote Playback Show. Dé avond dat er extra lang werd opgebleven en er limonade met prik op het menu staat. Druk oefenen met je groepje vriendinnen en dan het podium op. Ik besluit om eens een kijkje te nemen of ik misschien een basis pakketje samen kan stellen om mee te nemen op kamp. Met een pruik, glitters of een gek kledingstuk komen we al een heel eind lijkt mij. Een verkleedvest of een Onesie leent zich hier perfect voor. Het biedt comfort, warmte en is te gebruiken als verkleedkleding annex pyjama.
Bij het Paasontbijt op school liepen er heel wat hazen in een Onesie over het schoolplein. De Catwomen suit lijkt mij ideaal te gebruiken als basis. Zonder masker en een glitterrokje erbij is ze klaar voor een spetterend optreden en tijdens een nachtelijke speurtocht (aan het begin van de avond), loopt ze niet in het zicht. Of zal ze toch liever voor de eenhoorn Onesie gaan?

Lees ook:

Heb jij leuke herinneringen aan het kamp?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik ben eerlijk gezegd alleen op kamp geweest met school en met de vervolgopleiding voor verzorgende. Alle ervaringen met schoolkampen waren gelukkig erg positief en gezellig 😀

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics