December is niet de meest actieve maand voor tuinieren, vooral niet als het gaat om moestuinen. De meeste groenten zijn geoogst en het weer wordt kouder. Toch zijn er nog steeds dingen die je kunt doen om je moestuin te onderhouden en voor te bereiden op het volgende seizoen. In deze blog zullen we enkele nuttige tips delen over wat je kunt doen in de moestuin in de maand december.

5 moestuintips voor december

  1. Ruim op Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen in december is het opruimen van je moestuin. Haal alle dode planten en groenten weg en gooi ze op de composthoop. Verwijder ook alle onkruiden en zorg ervoor dat je tuin schoon is.
  2. Bescherm je moestuin De wintermaanden kunnen erg koud zijn, dus het is belangrijk om je moestuin te beschermen tegen de kou. Je kunt dit doen door je planten te bedekken met een laag mulch of compost. Dit zal helpen om de bodemtemperatuur te behouden en de planten te beschermen tegen vorst.
  3. Plan voor het volgende seizoen December is ook een goede tijd om na te denken over wat je volgend seizoen in je moestuin wilt verbouwen. Maak een lijst van wat je wilt planten en begin met het voorbereiden van je tuinbedden. Je kunt ook zaadcatalogi doorbladeren en inspiratie opdoen voor nieuwe planten.
  4. Onderhoud gereedschap In de winter is het ook een goed moment om je tuin gereedschap te onderhouden. Maak ze schoon, scherp ze en smeer ze in met olie om ze te beschermen tegen roest.
  5. Start een indoor tuin Als je het hele jaar door groenten wilt verbouwen, kun je in december beginnen met het opzetten van een indoor tuin. Kruiden, sla, tomaten en pepers kunnen allemaal binnenshuis worden verbouwd, zolang ze genoeg zonlicht krijgen.

In conclusie, terwijl er niet veel werk is om te doen in de moestuin in december, zijn er nog steeds enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om je tuin te onderhouden en voor te bereiden op het volgende seizoen. Door het volgen van deze tips kun je een gezonde en succesvolle oogst garanderen wanneer het weer warmer wordt.

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Lees ook:

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics