veilig van de zon genieten
Thuisleven.com > Verzorging > Zonbescherming > Vier tips om veilig van de zon te genieten

Vier tips om veilig van de zon te genieten

Het is zomer. In je zonnebrandcrème of zonnebrandcrème zit een kleed, boek en lekker eten. Je bent klaar voor een zomerse dag. Fijn die zon, maar vergeet je huid niet. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Lees hier een aantal tips over veilig zonnen.

1: Wees niet zuinig met zonnebrand

Smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème en gebruik minimaal SPF 30. Hoeveel heb je nodig? Het advies is om minimaal 2 milligram per vierkante meter op je huid te gebruiken. Geen idee wat dit ongeveer is? Voor je benen en voeten is dat ongeveer twee eetlepels, voor je borst, buik en rug is dat twee eetlepels en voor je armen en schouders twee eetlepels. Voor je gezicht en hals gebruik je 1 eetlepel. Vergeet niet je oren en binnenkant van de knieën.

2: Bescherm baby’s en kinderen goed

Wist je dat een babyhuid nog helemaal geen beschermend pigment heeft? Vandaar dat het verstandig is om een baby het eerste levensjaar uit de zon te houden. Smeer kinderen sowieso elke twee uur in met een hoge factor en laat de zonnebrand goed intrekken. Wanneer je gaat zwemmen met kinderen is het belangrijk om na het afdrogen gelijk weer in te smeren.

3: Draag een pet of hoed

Niet alleen insmeren is erg belangrijk, maar ook het dragen van een pet of hoed. Het beschermt je gezicht, hoofd, nek en schouders en daarmee verklein je de kans op een zonnesteek. Doe overigens altijd een zonnebril met UV-filter in je crossbody tas. Handig, want dan kan je die meteen opzetten zodra de zon schijnt. Net zoals je huid zijn je ogen kwetsbaar voor de uv-stralen van de zon.

4: Let op de tijd

Is het warm en zonnig? Ga dan alleen tot 11.00 uur en na 16.00 uur in de volle zon zitten. In de tussentijd is het verstandig om de schaduw op te zoeken. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur is de kracht van de zon het sterkste en daarom het schadelijkst. Met warm en zonnig weer is twintig minuten zonnen voldoende. Te veel zon is niet goed voor je huid. De kans op huidkanker neemt toe.

Lees ook:

Heb jij voor ons (en de meelezers) een extra tip?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Tip: Onder een parasol word je ook wel bruin.
    En voor kinderen heb je speciale zon beschermende pakjes , ook om in te zwemmen.
    Ze zeggen dat het een hete zomer wordt, dus we gaan allemaal extra aan het smeren.
    Een mooie zomer gewenst.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics