Hoe kun je veilig met je baby en/of kind de zon in? In dit artikel deel ik graag een leuk spel met kinderen waarbij iedere twee uur smeren nog een feestje wordt ook! Ideaal voor de zomer die zijn entree afgelopen week al goed heeft gemaakt in het zuiden van het land.

NIVEA SUN Kids: voor iedere leeftijd en elke gelegenheid

Van een handige spray tot een grote familie fles en een tube voor on the go, NIVEA SUN biedt voor ieder wat wils. De producten uit de NIVEA Sun Kids lijnen zijn verkrijgbaar in SPF 30 en 50+ en beschikbaar in verschillende formaten (30, 50, 100, 150, 200 en 250ml). De nieuwe formules bevatten ingrediënten zoals biologische amandelolie en biologische kamille, zijn vrij van UV-filters zoals Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene en voor minstens 62% biologisch afbreekbaar. Daar smeer jij je kindje graag mee in toch?

Maak van smeren een feestje

Zeker bij jonge kinderen die graag buiten zijn kan dat smeren wel een belemmerend dingetje zijn. Maar daarom alleen al van het smeren een feestje zodat je kind er op den duur zelfs om gaat vragen. Hoe pak je dat aan?

Tip 1: kaartspel

Maak een leuk kaartspel waarop elk onderdeel dat ingesmeerd moet worden zichtbaar is per kaart. Houd het kaartspel in je hand en laat je kind steeds één kaartje pakken. Op het kaartje staat een insmeerzone afgebeeld, de zone op het kaartje dat je kind heeft gepakt moet worden ingesmeerd (door jezelf en/of door je kind). Ga door met smeren tot alle kaartjes zijn geweest. Et Voila! JE kind is zo goed als volledig ingesmeerd. Doe nog een laatste controle om te zorgen dat jullie geen plekje zijn vergeten. Wist je dat de meeste vergeten plekjes de neus, oksteld, haarscheiding, oren en lippen zijn?

Tip 2: Afleiding onder het smeren

Zet het favoriete nummer op of een kort (Youtube) filmpje terwijl jij rustig in kunt smeren.

Tip 3: Zonnetjes tekenen

Maak een kaart met vakjes en voor elke insmeerbeurt mag er een zonnetje worden getekend. Kaart vol is een beloning in samenspraak (10 minuten langer opblijven, kind mag mama insmeren, spel spelen dat kind mag kiezen, ijsje eten….).

Tip 4: Speel een spelletje met zonnebrandcrème

Zet stipjes op een smeerzone en laat je kind de stipjes met elkaar verbinden. Ondertussen zet jij stipjes op een andere smeerzone en kan je kind daar de stippen verbinden, terwijl je kind daarmee bezig is smeer jij de verbonden stippen van de eerdere smeerzone goed uit. Daarna ga je naar de volgende smeerzone, tot ze allemaal geweest zijn.

Een ander spelletje kan zijn om figuren die je kind benoemt (smiley, zon, wolk, ster) op de smeerzones te maken met de zonnebrandcrème. Wie is er beter in? Jij op het linkerbeen of je kind op het rechterbeen?

Hoeveel zonnebrandcrème heb je nodig?

Wees niet zuinig met zonnebrandcrème. Hoe dunner de laag des te lager de beschermingsfactor. Gebruik minimaal 7 theelepels per smeersessie: 1 theelepel voor gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug en 2 voor de benen en voeten.

Goed om te weten:

  • Smeer je kind(eren) ’s ochtends al voor het aankleden is. Zo weet je zeker dat je elke plek hebt gehad en kan de creme goed intrekken.
  • Herhaal smeren iedere 2 uur. Ook als je een stuk gaat fietsen en de zon met regelmaat weg is.
  • In het water geweest? Smeer dan gelijk weer opnieuw in.
  • Vaak het water in en uit? Of echt een hekel aan insmeren? Overweeg dan eens UV-(zwem)kleding. UV-kleding beschermt, net als een zonnebrandcrème, je huid tegen verbranding van de zon. Zo hoef je alleen nog maar de zones in te smeren waar geen UV-kleding zit.

Lees ook:

Welke smeerzones vergeet jij wel eens?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics