Het wordt heet, heet, heet, want Double Dutch is klaar om de zomer te veroveren! Nu de temperaturen stijgen, bereiden wij ons voor op een seizoen vol zon, ontspanning en verfrissende drankjes. Natuurlijk zijn de klassiekers altijd een hit, maar wij kiezen deze zomer voor de verrassende smaken van Double Dutch, het Britse premium tonic- en mixersmerk van de Belgisch-Nederlandse tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas. Om nog meer zin te krijgen in die zwoele avonden, delen we 4 verfrissende recepten die ons deze zomer helpen af te koelen. Klaar om de hitte te verslaan?

Na een koude, regenachtige lente verlangen we allemaal naar die warme zomer, toch? Denk aan gezellige barbecues, sfeervolle avonden en vooral heerlijke drankjes. En wat is de ultieme partner in crime voor een perfecte cocktail? Double Dutch mixers, natuurlijk! Deze recepten brengen ons alvast in die langverwachte zomersfeer.

1. Elderflower Margarita Fizz

Dit drankje is een ware traktatie voor de smaakpapillen, waarbij de subtiele bloemige tonen van vlierbloesem perfect samengaan met de klassieke verfrissing van een margarita en een sprankelende bubbel.

Ingrediënten

 • 50 ml tequila
 • Double Dutch Elderflower Tonic
 • Garnituur naar smaak: sinaasappelpartjes, takje rozemarijn

Hoe maak je het?

Vul een gekoeld margaritaglas of een met ijs gevulde tumbler met 50 ml tequila. Voeg vervolgens Double Dutch Elderflower Tonic toe tot het glas bijna vol is. Garneer de cocktail met een sinaasappelpartje en een takje rozemarijn voor een heerlijk aroma en extra smaak. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Geniet van je verfrissende Elderflower Margarita Frizz.

2. Summer Garden

Stap binnen in een zomerse oase met deze Summer Garden cocktail! Een ware smaakexplosie in elke slok, perfect om van te genieten tijdens een gezellige aperitief.

Ingrediënten

 • 50 ml dry gin of wodka
 • 50 ml troebele appelsap
 • Double Dutch Elderflower Tonic
 • Garnituur naar smaak: komkommer, takje verse munt, frambozen

Hoe maak je het?

Vul een Collins-glas met ijs. Voeg 50 ml dry gin of wodka toe aan het glas. Giet vervolgens 50 ml troebele appelsap erbij. Top het mengsel af met Double Dutch Elderflower Tonic. Garneer met plakjes komkommer, verse muntblaadjes en sappige frambozen. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Geniet van deze heerlijk verfrissende cocktail!

3. Island Breeze

Met een beetje creativiteit en enkele heerlijke ingrediënten toveren we in een handomdraai een exotische cocktail tevoorschijn. Proost op een smaak van het paradijs!

Ingrediënten

 • 50 ml coconut rum
 • 50 ml ananassap
 • Double Dutch Double Lemon
 • Garnituur naar smaak: limoenpartjes, ananas, takje verse munt

Hoe maak je het?

Bouw het drankje op in een glas gevuld met ijs of in een koperen mok. Voeg 50 ml kokosrum toe aan het glas. Giet vervolgens 50 ml ananassap erbij. Top het mengsel af met Double Dutch Double Lemon. Garneer naar smaak met limoenpartjes, stukjes ananas en een takje verse munt. Roer voorzichtig om de smaken te mengen. Geniet van je exotische verfrissing!

4. Citrus Beach Spritz 

Met een vleugje Italiaanse flair en een scheutje Franse elegantie creëren we een heerlijke mix van Aperol en Cointreau Triple Sec, gecombineerd met de verfrissende smaak van Double Dutch Double Lemon. Santé!

Ingrediënten

 • 25 ml Aperol
 • 25 ml Cointreau Triple Sec
 • Double Dutch Double Lemon
 • Garnituur naar smaak: sinaasappelpartjes, citroenpartjes

Hoe maak je het?

Serveer deze verfrissende en fruitige cocktail in een wijnglas gevuld met ijs. Begin met het toevoegen van 25 ml Aperol, gevolgd door 25 ml Cointreau Triple Sec. Top het mengsel af met Double Dutch Double Lemon en garneer naar smaak met sinaasappelpartjes en citroenpartjes. Roer voorzichtig om de smaken te mengen en geniet van deze heerlijke drank!

Heet, heter, heetst! Dit zijn de meest trendy cocktailtrends van deze zomer.

Klaar voor een onvergetelijke zomer? Deze cocktailtrends moet je echt uitproberen.

Fancy ijsblokjes

Een verrassende nieuwe trend verovert deze zomer de cocktailwereld: fancy ijsblokjes! De tijd van kleine, vierkante ijsblokjes is voorbij; dit jaar gaan we creatief om met ijs. Van gigantische blokken tot unieke vormen zoals hartjes, en van ijsblokjes doordrenkt met kruiden of fruit tot visuele kunstwerkjes, ijs is niet langer alleen om drankjes koel te houden.

Mixers, mixers, mixers

Bartenders doen het al; nu is het tijd dat wij het ook proberen. Gebruik unieke mixers zoals Watermelon & cucumber of Pomegranate & basil en til alle drankjes naar een hoger niveau. Perfect om iedereen te verrassen met originele smaken.

Populair? Paloma!

Heb je zin in een eenvoudige, verfrissende cocktail? Dan is de Mexicaanse Paloma een absolute aanrader! De Paloma (Spaans voor ‘duif’) is een verfrissende mix van tequila, limoensap en Double Dutch Pink Grapefruit mixer. Heerlijk fris, fruitig en gewoonweg fantastisch!

Praktisch 

 • Double Dutch is een assortiment smaakvolle premium mixers en tonics, opgericht in 2015 door de Belgisch-Nederlandse tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas.
 • De mixers zijn vegan, alcoholvrij en alle smaken zijn natuurlijk. De meeste mixers zijn ook erg laag in suikers.
 • Double Dutch is verkrijgbaar bij oa Tivoli – flagship (Utrecht), Café Thomas – flagship (Eindhoven), Park Zuid – flagship, Hotel De L’Europe, Soho House (Amsterdam), ’t Paard (Den Haag), Savor & Nosh – flagship (Rotterdam).
 • De producten zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Nederland en op de webshop doubledutchdrinks.eu.

Proost op een zomer vol verfrissende, levendige en sprankelende Double Dutch momenten! 

Lees ook:

Welk drankje drink jij het liefst op hete dagen?

Geverifieerd door ExactMetrics