New York is een bruisende metropool vol verrassingen. Maar de hamvraag is natuurlijk: wat te doen in New York? Om deze vraag te beantwoorden geven we je graag een lijst met een top 10 aan activiteiten die je niet wilt missen als je in de stad bent. So sit back, read and enjoy! Daarna is het op naar de computer om een vliegticket te boeken naar deze magische stad.

1. Het groene Central Park

Central Park is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Of je nu wilt wandelen, fietsen (huren) of gewoon wilt relaxen, dit park heeft voor ieder wat wils. Haal bijvoorbeeld een bagel cream cheese met een koffie bij een deli of een uitgebreidere lunch bij een supermarkt in de buurt van het park en ga picknicken op een van de grasvelden. Helemaal af als de zon schijnt! 

2. Buzzing Times Square

Times Square is het levendige centrum van New York. Met zijn enorme billboards en felle lichten is dit dé plek om de energie van de stad te voelen. Je hebt nu zelfs de mogelijkheid om zelf een billboard te “boeken” en er zelf op te komen! Times Square is perfect voor een avondwandeling na het eten of om gewoon mensen te kijken.

3. Beroemde musea

New York barst van de wereldberoemde musea. Het is bijvoorbeeld de thuisbasis van musea zoals het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art, in het kort MoMA genoemd. Ook is er het 9/11 Museum: een indrukwekkende, emotionele en ontroerende ervaring.

4. Magie op Broadway

Een avond op Broadway is een ervaring die je nooit zal vergeten. Van klassieke musicals als Chicago tot Disney musicals als de Lion King en Aladdin als ook moderne voorstellingen. Er is altijd iets te zien dat je zal betoveren, just like Harry Potter. Vergeet niet om van tevoren al tickets te boeken, zodat je niet achter het net vist en verzekerd bent van een zitplaats tijdens de show.

5. Lady Liberty

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder het Vrijheidsbeeld te zien. Neem de ferry naar Liberty Island en bewonder dit iconische symbool van vrijheid en hoop van dichtbij. Een andere mogelijkheid is om langs het Vrijheidsbeeld te varen op een van de cruises. Maar of je het beeld nu van dichtbij of iets verderaf ziet, het is in elk geval een beeld dat je niet snel zal vergeten, letterlijk en figuurlijk!

6. De iconische Brooklyn Bridge

Maak een wandeling over de Brooklyn Bridge voor een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Een wandeling over deze brug waarbij je de tijd neemt om foto’s te maken duurt zeker drie kwartier. Dit is namelijk de perfecte plek om “Instagrammable” foto’s te maken.

7. De High Line

De High Line is een uniek park boven de straten van New York, aangelegd op een oude spoorlijn. Geniet van een wandeling tussen bomen, bloemen, planten en kunstwerken met leuke doorkijkjes op de hustle and bustle van de stad. Wil je hier wel overheen wandelen maar ben je bang dat je de weg kwijtraakt? Download dan de gratis app “Eric’s New York”. Je kunt dan met een gerust hart een wandeling maken die je van Chelsea Market, over de High Line tot in Hudson Yards voert. 

8. Fifth Avenue

Fifth Avenue is de ideale plek voor (luxe) winkelavonturen. Van luxe merken tot bekende warenhuizen, hier kun je eindeloos shoppen en jezelf trakteren op iets moois. En ben je nog niet uitgeshopt en wil je nog verder? Dan kun je gaan outlet shoppen bij Woodbury Common. Een van de beste outlets net buiten de stad waar je kunt winkelen met mooie kortingen op de koop toe.

9. Summit One Vanderbilt

Wil je de stad van bovenaf bekijken? Bezoek dan Summit One Vanderbilt. Zowel overdag als ‘s nachts: dit observatiedek biedt een spectaculair uitzicht over New York. Een aanrader voor iedereen die van eindeloze vergezichten over de stad houdt. Maar ook binnenin het gebouw zelf is het een spektakel van kleur, licht en geluid. Eigenlijk is het een ervaring die je toch echt zelf moet ervaren om te weten hoe het in het echt is. En net als bij de Brooklyn Bridge, kun je ook hier foto’s maken die het goed doen op social media of in een fotoboek wat je na de reis maakt.

10. Yankees Game

Voor de sportliefhebbers is een bezoek aan een Yankeeswedstrijd een goed idee. Voel en geniet van de adrenaline en de sfeer in het stadion terwijl je midden tussen de New Yorkers zit en geniet van een klassiek Amerikaanse honkbalmatch.

Lees ook:

Ben jij al eens in New York geweest?

Afbeelding van Noel via Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics