De fietsstraat
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Fiets > De fietsstraat, rinkelt er al een belletje?

De fietsstraat, rinkelt er al een belletje?

Ben jij bekend met de fietsstraat? Daar waar auto’s te gast zijn, geasfalteerd met rood asfalt, binnen een 30 km. zone. De reguliere verkeersregels, als verkeer van rechts heeft voorrang, blijven hier wel gelden trouwens.

Fietsstraat

Wij hebben een fietsstraat in onze gemeente! En wat voor één, onze fietsstraat eindigt bij de (drukke) oversteek naar onze lokale kinderboerderij. Dus toen de kleuter per sé met de fiets wilde hoef ik niet lang na te denken over een veilige route. Gelukkig loopt er vanaf ons huis, na een oversteek met-de-fiets-aan-de-hand, ook een één-richting fietspad dat aansluit op deze fietsstraat. En daar gaan we dan met de peuter achterop, de schoolmeid achter ons aan en de kleuter ernaast op haar eigen fiets op naar de kinderboerderij. De paden op, de lanen in…

Twee-richting verkeer

Wat een horror. Een smalle straat, aan het beginstuk aan weerszijden vol-geparkeerd en dan ook nog twee-richting verkeer. Naast deze smalle weg een hobbelig gootje als uitwijkmogelijkheid. “Blijf uit het gootje!” heb ik zeker tien keer geroepen, maar ook “Blijf aan jouw kant!” bij tegemoet komend verkeer. Ik ben uiteindelijk breed naast de kleuter gaan fietsen en bij alle zijstraten hebben wij even ruim baan gemaakt om zeker twee auto’s ons veilig in te laten halen. Ik heb geen goed woord over voor de automobilisten die haar met een lekker vaartje strak erlangs inhalen. Je ziet toch dat dit kind net kan fietsen en nog wat slingert?! En wat doet die vrachtwagen hier? Ik voel mezelf niet welkom op mijn eigen fietsstraat. Ik pleit voor een inhaalverbod, pas dan wordt het echt auto-luw.

Lees ook:

Waar heb jij je kinderen leren fietsen?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics