Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Fiets > Fietsbelofte 2019

Fietsbelofte 2019

Fietsen is leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam! Fietsen is een feestje en daarom roepen wij jou als ouder op om dit jaar opnieuw de Fietsbelofte 2019 te doen. Hiermee beloof je als ouder met een kind op de basisschool, dat jij je kind minimaal een dag per week lopend of op de fiets naar school brengt. De campagne Het Fietsende Schoolkind, waar de Fietsbelofte een onderdeel van is, draagt bij aan het besef van de voordelen van het fietsen naar school.

Kinderen zijn onze ambassadeurs

Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij of zij dat blijft doen tot op late leeftijd. De rit van huis naar de basisschool is ideaal om samen met je kinderen het fietsen te oefenen en de om te gaan met het verkeer. Dit oefentraject kan een waanzinnige positieve motivatie bieden om alle korte afstanden lekker met de fiets af te leggen. De kinderen zijn onze ambassadeurs omdat zij fietsen fantastisch vinden!

De Fietsersbond ziet in het fietsen naar school 5 belangrijke kernwaarden, die de bouwstenen zijn van onze campagne. Fietsen naar school is namelijk:

  • LEUK je ziet en beleeft veel onderweg
  • GEZOND je beweegt lekker buiten
  • SLIM je presteert beter op school
  • DUURZAAM je helpt mee aan een beter milieu
  • LEERZAAM je leert veilig fietsen in het verkeer

Fietsbelofte 2019

Vanaf 1 september gaan we net als vorig jaar weer een maand los met het verzamelen van zoveel mogelijk Fietsbeloftes. Het doen van de Fietsbelofte draagt bij aan meer aandacht voor het fietsen naar school en levert zo indirect voordelen voor jou en jouw kind op, op het gebied van plezier, gezondheid, duurzaamheid en zelfstandigheid. Vorig jaar hebben 1577 ouders, van 120 verschillende scholen, de belofte ingevuld. Dit jaar willen we uiteraard nog veel meer ouders bereid vinden om de belofte te doen.

Tevens helpt een groot aantal Fietsbeloftes de Fietsersbond qua positie in onderhandelingen betreffende verschillende fietsvoorzieningen. Je kan hierbij denken aan meer en betere fietsenstallingen, fiscale voordelen voor leasefietsen en het verbeteren en motiveren van werkgevers om hun bedrijf fietsvriendelijk in te richten. Zo draagt het doen van de belofte bij aan fietsgeluk voor zowel ouder als kind!

We zijn bezig met een update van de Fietsbelofte applicatie. In september kun je hier weer de belofte doen! De school waarvan de meeste ouders de Fietsbelofte doen, krijgen als beloning een fietsfeestje voor alle leerlingen! De leerlingen zelf ontvangen mooie stickers voor op hun fiets. Dat maakt het fietsen naar school nóg leuker!

De resultaten van de Fietsbelofte 2018 en een aanzet tot de actiemaand 2019 vind je op onze website. Meer informatie over de Fietsbelofte kan je in de komende weken verwachten. Wij willen je dan ook vragen om op de school van jouw kind aandacht te vragen voor de campagne en andere ouders te motiveren de belofte in te vullen.

Schoolbrengweek 2019

Ook in de Europese Mobiliteitsweek zal dit jaar forse aandacht worden geschonken aan het fietsen naar school. Deze week (van 16 tot en met 20 september) heeft dit jaar als thema ‘lopen en fietsen’. Daarom roepen wij, samen met SCHOOL op SEEF, iedereen op om de auto die week thuis te laten en deel te nemen aan de eerste Schoolbrengweek. Door de auto die week te laten staan zijn kinderen goed bezig voor hun gezondheid, verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en is het nog eens leuk ook!

Lees ook:

Houd jij je aan de fietsbelofte?

#persbericht

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics