Thuisleven.com > Buiten > Hoe leer je kinderen fietsen? Met winactie

Hoe leer je kinderen fietsen? Met winactie

Nederland is bij uitstek een fietsland. We leven hier op een vrij vlak land en de wegen zijn ontzettend goed aangelegd. Bij het aanleggen van nieuwe wegen wordt er zelfs opgelet dat de fietsbaan iets van de autoweg af ligt zodat het nog veiliger is voor fietsers. Ook de fietsstraat is niet meer weg te denken in ons prachtig kikkerlandje. Om gebruik te kunnen maken van al deze faciliteiten, is het echter wel handig om te kunnen fietsen.

Stoppen. Kijken. Nog eens kijken en oversteken maar

Zodra je kind enigszins kan lopen, kun je al beginnen met de voorbereidingen op het leren fietsen. Tegenwoordig heb je namelijk loopfietsjes waarbij je kind kan zitten en lopend of zelfs rennend mee kan “fietsen”.  Een trapper op dit fietsje zul je niet aan treffen en dat maakt de stap dan ook wel erg makkelijk voor je dreumes of peuter.
Ofschoon het in het begin nog even zoeken zal zijn naar de juiste balans zul je al heel snel merken dat je kind er velen meters mee vooruit komt. Zo kun je dan ook langere wandelingen maken en krijgt je kind veel meer mee van de omgeving en zelfs van de verkeersregels.

Van een loopfiets naar de gewone fiets

Zodra je kind groot genoeg is voor een fiets, zal hij of zij vele voordelen hebben ten opzichte van kinderen die geen gebruik hebben gemaakt van een loopfiets. Zo kunnen kinderen die van een loopfiets naar de gewone fiets (zonder zijwielen) gaan al beter het evenwicht bewaren, beheersen ze beter de techniek van de rollende banden en zijn ze meer gewend aan de snelheid waarmee ze vooruit komen. Het kind zal daardoor minder angsten hebben en dat is dan weer handig om te leren fietsen. Want het is natuurlijk wel even wennen om je voeten op pedalen te zetten in plaats van de grond.

Oefening baart kunst

Of het nou omrollen, lopen of fietsen is… Oefening baart kunst.
Door je kind te motiveren dat hij/zij het kan en je kind te belonen zodra het iets bereikt heeft (dat hoeft echt niet met cadeau’s, snoep e.d. maar een simpele high five en zeggen dat je trots bent is al voldoende) zal hij/zij bereid zijn om nieuwe dingen te blijven proberen. En dat is maar goed ook want na het kunstje van het leren fietsen zijn er nog heel wat meer zaken om te leren in het leven.

Win

Wij mogen van FietsenopFietsen.nl een loopfiets weggeven naar keuze. Kijk op deze pagina van Fietsen op Fietsen welk loopfietsje jij graag zou willen winnen en laat die link, samen met de reden waarom je het loopfietsje zou willen winnen (cadeau voor nichtje, voor je kindje, …) en je maakt automatisch kans op deze hele leuke prijs.

Zou je ons willen helpen?

Wij helpen jou graag aan leuke en nieuwe winacties. Wij zouden het dan ook leuk vinden om meer bekendheid te krijgen bij bedrijven én bij potentiële nieuwe lezers. Hoe kun je ons helpen?
Zoals je wellicht weet zijn wij actief op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin en Youtube. Wij vragen je om ons te helpen door deze kanalen te volgen en mensen hierop te attenderen. Dat kan door te taggen, delen en reacties achter te laten. Ook reacties achter laten onder andere blogs vinden wij fijn. Zo weten we namelijk waar interesse in is en waar we wel of niet op verder kunnen bouwen. Hartelijk dank!

Op 22 mei 2019 maken wij de winnaars bekend in de W.O.W. blog. Houdt deze in de gaten want je hebt dan één dag de tijd om je cadeau te claimen. Daarna gaat je prijs naar iemand anders en dat zou zonde zijn. Wil je meedoen aan nog meer winacties? Check dan onze Win(naar) pagina.

Miranda

Vriendin van Tom en moeder van Daan (14), Vera (12), Tim (10) en Iris (8).
Houdt van: vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, luieren in de tuin met mooi weer, gamen, kinderboeken (voor) lezen, koken, D&D spelen met vrienden en meer.

81 reacties