Slagroomijs met aardbeien, witte chocolade en slagroom.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Nagerecht > Slagroomijs met aardbeien, witte chocolade en slagroom

Slagroomijs met aardbeien, witte chocolade en slagroom

Of het nu een lekkere zomerse dag is of je huis vol staat met kerstattributen het maakt voor dit heerlijk toetje allemaal niks uit. Bovendien is dit toetje niet alleen lekker het hele jaar door maar ook nog eens makkelijk, snel en zo duur te maken als je zelf wilt. Zo kun je gaan voor het luxe zelfgemaakte ijs van de Italiaan uit het dorp, chocolade halen bij de Chocolaterie of kiezen voor goedkope alternatieven bij de supermarkt. Waar je ook voor kiest een succes is het zeker!

Slagroomijs met aardbeien, witte chocolade en slagroom

Benodigdheden:

– Slagroomijs
– Chocolade krullen of snippers die je schaaft met een rasp
– Aardbeien
– Slagroom
– Iets ter versiering voor op de slagroom

Bereidingswijze:

Het spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich maar om het toch iets te verduidelijken hierbij de bereidingswijze.
Op een schoon bord of in een ijscoupe doe je wat slagroomijs. Hierna haal je de kroontjes van de aardbeien af en spoelt ze schoon (zand is niet echt heel erg lekker). Snijdt vervolgens de aardbeien in kleine stukjes en plaats deze langs het ijs. Een toefje slagroom kan daar langs aangebracht worden. De chocolade is al iets gebroken in het zakje, deze gebroken stukjes strooi ik over het geheel en leg er een hele krul bovenop. Op de slagroom sprenkel ik een klein beetje gekleurde hagelslag.

Lees ook:

Smullen maar!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Mmmm. wat is er nu lekkerder dan slagroomijs met slagroom, aardbeien en witte chocolade.
    Ik zou het niet weten.
    In de winter geniet ik daar net zo van als in de zomer. Mmmmm!!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics