Selecteer een pagina

Zodra ik “ijs” wil zeggen moet ik eerst kijken of Iris in de buurt is. Mijn jongste dochter is namelijk helemaal verzot op ijs. Ik geef haar overigens geen ongelijk ijs is namelijk onwijs lekker. Maar hoe leuk is het om je eigen ijsjes te maken en daarin te variëren van smaak? Met het boek “IJs” van Marleen Visser gingen wij in de keuken aan de slag om ijs te maken.

IJs

In 30 heerlijke verkoelende recepten deelt ijsfanaat Marleen Visser de edele kunst van ijs maken, van roomijs en vegan ijsjes tot yoghurtijs, sorbetijs en ijslolly’s. Laat je verrassen door de fantastische combinaties zoals yoghurt-kaneelijs, mangosorbet met currykokos of matcha-ijs met witte-chocoladegenache. Alle recepten zijn makkelijk thuis te maken met behulp van een ijsmachine, staafmixer of wat ijsvormpjes

Conclusie

Aangezien ik heel wat ijsjes heb gegeten maar ze nog nooit heb gemaakt (nou ja op Danoontje ijsjes na dan, maar die waren ook wel iets te makkelijk om te maken) besloot ik om te beginnen bij de basis.

Exact zoals in het recept staat heb ik de ingrediënten bereid: eierdooiers licht opgeklopt, slagroom, melk, suiker en wat zout er door heen geroerd terwijl het op een laag pitje staat. Vervolgens een paar lepels van het mengsel toegevoegd aan de eierdooiers om dat op temperatuur te laten komen. Dat bij het mengsel in de pan gedaan en geroerd tot ik een ons woog.

Ik had namelijk verwacht dat het een dikke stevige massa zou worden maar dat bleef uit. Toch maar weer het kookboek erbij genomen en wat bleek het mengsel was gewoon al perfect. Nou ja!
Het mengsel in een cakevorm gedaan (kwam die eindelijk ook weer eens van pas) en daarna heb ik het geheel laten afkoelen tot kamertemperatuur. Om het op het laatste in de diepvries in te vriezen. Nadat het roomijs een dag in de vriezer heeft gestaan durven we het aan om te gaan proeven en de vraag komt al snel wanneer ik meer ga maken.

Gezien de ingrediënten en de bereidingstijd vraag ik mij af wat goedkoper is. Zelf maken of kant & klaar kopen. Zeker als het gaat om de basis varianten van het ijs. Toch zit de fun hiervan niet in het afwegen van de prijs maar de lol om het te maken en het uiteindelijk opeten van het ijs.

Informatie

Auteur: Marleen Visser
Foto’s: Marleen Visser
ISBN: 9789023016540
Uitgeverij: Becht

Heb jij ze al eens zelf gemaakt?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics