Dit jaar mag Albus voor het eerst naar de grote toverschool Zweinstein, James heeft hem daar flink mee geplaagd en zelfs op de dag zelf kan hij het niet laten om zijn jongere broertje te plagen dat hij wel eens in Zwadderich terecht zou kunnen komen. Lilly, het jongste kind van Harry Potter en Ginny Wemel, moet nog een even wachten voor ze naar de toverschool kan gaan waar Marcel lubbermans de leraar kruidenkundes is (overigens lees je van hem verder niets in het boek).

Scorpius

Roos, de dochter van Hermelien en Ron, komt de jonge Albus tegen in de trein en samen gaan ze op zoek naar een plekje om zo de eerste vriendschappen te sluiten net als hun ouders jaren geleden gedaan hebben. Ze besluiten alle coupés af te gaan, tot Albus een coupé deur opent en een eenzame blonde jongen ziet zitten. Het is Scorpius, de zoon van Astoria en Draco Malfidus.

Het gerucht gaat rond dat hij de zoon van Voldemort is, door het gebruik van een Tijdverdrijver (volgens het verdere gerucht konden Astoria en Draco geen kinderen krijgen). Het begin van een vriendschap tussen de twee jongens is begonnen. Op Zweinstein deelt de sorteerhoed de nieuwe leerlingen in. Roos behoort tot de Griffoenders, Scorpius komt bij Zwadderich terecht. Tot ieders verbazing beland de jonge Albus Potter ook in de afdeling van Zwadderich. Een doodse stilte volgt…

Harry Potter en Albus

Albus en Scorpius zijn intussen goede vrienden geworden, helaas loopt het contact tussen Harry en Albus niet zo goed. Zeg maar gerust dat het heel stroef verloopt en tijdens de eerste vakantie lopen de spanningen zelfs zo hoog op dat er dingen gezegd worden die niet gezegd hadden mogen worden.
Intussen heeft Harry nog andere zaken aan zijn hoofd, op het ministerie van Toverkunst (waar ook Hermelien werkt) is namelijk het beslag gelegd op een illegale Tijdverdrijver.
Barend Kannewasser komt hierachter en brengt samen met zijn nichtje Delphi een bezoekje aan het huisadres van Harry Potter. Hij zou graag zijn zoon Carlo Kannewasser  van de dood redden door terug te gaan in de tijd.

Zou het Barend lukken om de Tijdverdrijver in bezit te krijgen en zo Carlo te redden van de dood? Je leest het allemaal in het nieuwe boek van Harry Potter en het vervloekte kind.

Toevoeging

Het boek is geschreven voor een toneelstuk, er is geen moeite gedaan om het verhaal net zo spannend en meeslepend te maken als de boekenreeks van Harry Potter die we allemaal wel kennen. Toch is het fijn om weer even terug te gaan en met je oude “vrienden” bij te kletsen over hoe het ze nu af gaat. Het boek leest makkelijk weg, mede door de vele open ruimtes in het boek.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics