Thuisleven.com
Fantastic Beasts and where to find them
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario’ van de Harmonie

‘Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario’ van de Harmonie

J.K. Rowling zette de wereld een aantal jaren geleden op zijn kop na het verschijnen van de eerste Harry Potter film, ‘Harry Potter en de steen der wijzen’. Ofschoon de boeken al langer verkocht werden was deze film toch wel dé doorbraak van haar geweldige schrijverskunsten. Het was dan ook niet gek dat het ene boek na het andere boek verkocht werd en film na film een grandioos succes bleek te zijn. Er ontstonden zelfs Harry Potter fanclubs.
Maar nadat Harry Potter Voldemort, ook wel Heer Voldemort, Heer van het Duister, Jeweetwel en Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden, had verslagen kwam er een stilte.

Tot vorig jaar een nieuw boek verscheen, ‘Harry Potter en het vervloekte kind’. Bovendien verscheen er een nieuwe film: ‘Fantastic Beasts and where to find them’ en is er sinds kort Harry Potter the Exhibition in Nederland waar Harry Potter liefhebbers een kijkje kunnen nemen in de wereld van Harry Potter. De stilte na de overwinning van Voldemort is dus geheel verdwenen. Harry Potter fans kunnen opgelucht ademhalen en zich weer mee laten slepen in de bijzondere werelden die J.K. Rowling creëert. En dat brengt ons bij het nieuwe boek: ‘Fantastic Beasts and where to find them – het complete filmscenario’.

Fantastic Beasts and where to find them

Het boek neemt je 50 jaar mee terug in de tijd, voor Harry Potter, naar het leven van Newt Scamander, een beschermer van wezens.  In 1926 trekt hij van Engeland naar New York, zoekend naar fabeldieren en magische wezens. Tijdens een verblijf in New York raakt zijn koffer kwijt, helaas is dit niet zomaar een koffer. Maar een koffer die vol blijkt te zitten met magische wezens. Tot grote ramp weten er een aantal te ontsnappen, Newt Scamander doet er dan ook alles aan om deze zo snel mogelijk terug te vinden. Maar dat is natuurlijk niet alles, want in New York zelf gebeuren ook vreemde dingen.
Weten Newt en zijn vrienden deze vreemde dingen op te lossen? Je leest het allemaal in het meeslepend boek

Mijn mening

Zodra je een film hebt gezien kun je je afvragen of je het filmscenario moet lezen. Maar toen ik, als Harry Potter fan, een mailtje kreeg met daarin het aanbod om het boek te mogen recenseren kon ik daar geen nee tegen zeggen. En zo liet ik mij wederom mee slepen in deze vertrouwde, maar toch ook aparte wereld vol bijzondere wezens. Is het een aanrader om het boek te lezen als je de film al gezien hebt? Ja ik vind van wel! Zodra je een boek leest vallen je toch weer andere details op dan bij het zien van een film. Wat ik zelf ook leuk vind is dat een film met ruim een uur of 2 meestal wel afgelopen is en een boek je toch heel wat uurtjes meer aan besteed. Zo heb je een heerlijke besteding van de dag terwijl je bijvoorbeeld aan het genieten bent in de zon, of aan het uitzieken bent op de dag…

Informatie

Fantastic Beastst and where to find them – het complete filmscenario
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: De Harmonie

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics