Thuisleven.com
Harry Potter The Exhibition
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Harry Potter The Exhibition – Nederland

Harry Potter The Exhibition – Nederland

Na maanden in spanning te hebben gezeten was het afgelopen weekend dan zover. Op 11-2 openden de deuren van de Harry Potter the Exhibition! Helaas waren we niet aanwezig bij de première maar mochten we een paar dagen later komen. om exact te zijn de 15e. De medewerkster vertelde ons dat er in het openingsweekend wel duizenden fans en geïnteresseerden op afgekomen waren, dus stiekem waren we wel een beetje blij dat we dat gemist hadden.

Reizen

Omdat we graag aan het milieu denken was het dan ook een logische stap voor ons om met de trein te gaan. Het is natuurlijk altijd een beetje spannend of het dan ook daadwerkelijk zo makkelijk te vinden is al wordt beschreven. Maar met de gsm’s van tegenwoordig kun je zelfs te voet een prima looproute creëren dus echt angst had ik er niet voor. Eenmaal aangekomen op Station Utrecht Leidsche Rijn blijkt het gebruik van een looproute geheel overbodig is. Er staan namelijk wegwijzers zodra je onder het station aangekomen bent. Gezien het er een grote bouwput is moesten we door een container lopen, eenmaal aan de andere kant van de container zagen we het grote gebouw van CineMec mét grote poster van Harry, Hermelien en Ron. YAY! Het is nu alleen een kwestie van er naar toe wandelen.

Entree CineMec

Zodra je de eerste deuren van CineMec binnen treedt zie je de groene auto van Meneer Wemel al staan. Dat zorgt natuurlijk voor opbouwende spanning en verwachtingen! Een paar trappen naar beneden kun je gebruik maken van de toiletten (gratis). Ook zijn hier voldoende kluisjes aanwezig waar je de tassen en jassen in kunt stoppen, deze kosten €0,50 per kluisje en krijg je niet terug. Mocht je dit toch iets te veel van het goede vinden kun je ook gebruik maken van de kapstok, het betreft dan eigen risico maar is wel gratis…

Harry Potter The Exhibition

Entree Harry Potter™ the Exibition

Eenmaal in de entreehal van de expo staat er een bar waar je iets kunt eten en/of drinken. Er is een hoekje waar audio-tours verkocht worden voor €5,00 per stuk. Apparaat die je tegen je oor kunt houden nadat je de nummers hebt ingetoetst en op afspelen hebt geklikt. Aan de linkerkant is de wachtrij, hier worden de kaartjes gecontroleerd en kun je een foto laten maken voor een groene achtergrond in kostuum en met toverstok. Door middel van tijdslots word je vervolgens naar binnen gelaten. Zo wordt de drukte verspreid en kun je op je gemak de expo bezichtigen.

Het begin van de expo

Zodra je dan eindelijk naar binnen mag na al het lange wachten kom je in de ruimte met de sorteerhoed. Een aantal vrijwilligers mogen plaats nemen op de kruk en de sorteerhoed wordt op het hoofd gezet. Vervolgens begint deze te spreken en word je in een groep geplaatst. Een fantastisch begin!
Door naar ruimte twee. Een ruimte met meerdere schermen waar je nog even vol gestopt wordt met diverse fragmenten uit de films. Prachtig in elkaar gestoken en voor je het weet mag je de derde ruimte betreden. Hier staat de locomotief op het station. Je wordt verwelkomt en mag nu dan echt de ruimte betreden waar het allemaal om draait.

De Expo

Deze ruimte is voorzien van allerlei kostuums, accessoires en andere items die je tegen komt in de films. Via het pad kun je de expo op eigen gelegenheid en op je gemak bekijken. Vind je de schilderijen, waarvan er een aantal echt bewegen en geluid maken, saai dan loop je door naar de bedden waar Ron en Harry velen nachten in hebben doorgebracht. Gooi een paar zwerkballen door de ringen en trek eens aan de Mandragora’s om hun gegil te horen. Moe van het lopen kun je plaats nemen in de stoel van Hagrid om vervolgens het verboden bos te bezoeken.

Onze mening

Op de website wordt aangegeven dat een bezoek gemiddeld zo’n 1,5 uur duurt, daar leg ik mij geheel bij neer. In die 1,5 uur kun je echt op een heel rustig tempo alles bewonderen, in je opnemen en uitgebreid foto’s maken. Met de grootste zorg zijn alle spullen zodanig geplaatst dat je alles goed kunt bewonderen. Veel licht achter het glas ter bescherming. Ook kun je een aantal dingen niet aanraken i.v.m. hekwerken maar dat maakt het juist des te leuker om een Mandragora op te tillen en de zwerkballen door de ringen te gooien.
Opvallend vond ik de kledinglengte van Hermelien, wat een ukkepukkie!

Harry Potter The Exhibition

Audiotour

Het geheel is niet extreem groot, wat wel een beetje jammer was. Ik had namelijk graag in een winkel, kasteelruimte of elders willen staan buiten het huisje van Hagrid om. Toch hebben we ontzettend genoten van alles wat zichtbaar was. Het gebruik van één audio-tour die we gedeeld hebben was een absolute hit, je krijgt dan toch net iets meer mee dan zonder. De nummers voor de audio-tour zijn makkelijk te vinden maar niet in volgorde van 1, 2, 3…

Op het einde van de tour is er nog een shop waar je de foto’s kunt bewonderen die gemaakt zijn voor de tour begon en zijn er toverstokken, chocokikkers en allerlei andere zaken te koop die te maken hebben met Harry Potter. Wij hebben het gelaten bij een foto als aandenken gezien de prijzen. Is het een aanrader? JA!

Zeker als je een Harry Potter fan/liefhebber bent moet je hier naar toe gaan. Kijk wel even om je heen wie nog meer wilt om zo te kunnen carpoolen en entree-tickets voordeliger te krijgen i.v.m. de kosten. Of maak er een gezellig dagje uit van waarbij je nog even de stad in gaat om te shoppen.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics