Thuisleven.com
Schoonmaken van je bril
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Schoonmaken van je bril tips gevraagd en gegeven

Schoonmaken van je bril tips gevraagd en gegeven

Het is niet te geloven maar vanaf de dag dat ik veertig jaar werd, is mijn zicht zienderogen achteruit gegaan. Ik liet mijn ogen opmeten en kreeg een bril aangemeten. Ik kon er niet aan wennen en stond twee weken later weer bij de opticien. “Logisch”, zei de allervriendelijkste dame, “Je brillenglazen zijn vet!” “Hier heb je een spray en daarna de glazen droogwrijven met een katoenen doek”.

Bril schoonmaken

Ik had tot die tijd alleen het gesponsorde microvezel brillendoekje gebruikt en poetste mij dagelijks ongans. Ik wist gelukkig wel dat (keuken)papier krast op de glazen. Maar deze reinigingsspray leek nog wateriger dan water en met de katoenen luier bleven er toch een paar strepen achter. Gek genoeg leek het wel of ik van een vlekje een vette veeg maakte.

Thuisgekomen vertel ik het verhaal aan mijn moeder, ook een brildrager: “Joh, ik gebruik een druppeltje Dreft, dat ontvet.” Dat heb ik een tijdje lang gedaan. Eén druppel afwasmiddel en dan beide zijden met mijn vinger inwrijven en vervolgens afspoelen met heet water. Daarna direct drogen met de katoenen doek en ik kan er weer even tegenaan.

Handzeep

Tot het moment dat een vriendin de tip gaf om juist handzeep te gebruiken, want dat krast niet op je brilglazen. Ook dat klinkt logisch en heb ik ook vaak in huis. Mijn bril ruikt nu nog lekkerder dan tijdens het afwasmiddel tijdperk. Het enige puntje is dat ik met de handzeep niet goed in het hoekje van het glas boven mijn neussteun kom. Daar zit eigenlijk bijna altijd, aan beide kanten, wat aanslag. Meestal stoor ik mijzelf daar niet aan, want ik kijk eronder door, maar als ik dan een keer mijn brilglazen reinig, dan moet het ook schoon zijn. Tijdens een mystery visit in een supermarkt zag ik brillen-reinigingsdoekjes te koop. Zou dat dan de oplossing zijn?

Onder het schrijven van dit blog, plaats ik een #dtv-tje op onze Facebookpagina en ben ik benieuwd naar alle tips!

Lees ook:

Hoe maak jij je bril schoon?

Nb. zijn je brilglazen wel van glas of juist van kunststof? En heb je je glazen ontspiegeld, houdt dan rekening met deze coating, die kan onherstelbaar beschadigen!

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Druppeltje dreft doe ik ook altijd en dan moet een katoenen luier schoon poetsen. Handzeep lijkt me juist niet oke. Daar zitten soms juist vetten in om de handen niet te veel te laten uitdrogen

  • Wij kregen bij de aanschaf van onze bril een kleine spray mee. Een spray op het glas en wrijven maar met een doek. De glazen zijn daarna weer als nieuw. Toen de wonderspray op was ging ik terug naar de winkel om na te vullen. Het antwoord was “ ach mevrouw een klein drupje groene dreft afwasmiddel, de rest aanvullen met water. Goed schudden en je wondermiddel is aangevuld”.

    Met dit goedkope wondermiddel maken we al jaren schoon en de glazen lijken nog steeds als nieuw.

  • Voor het schoonmaken van mijn brillenglazen heb ik voldoende aan het gebruik van het meegeleverde poetsdoekje van de opticien. Soms spoel ik het ook af met warm water en een druppeltje Dreft, dat ruikt ook meteen lekker, haha. Handige tips in de reactie van de optiekmedewerker.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics