Selecteer een pagina

Het voorjaar: langzaam maar zeker stijgt de temperatuur, je winterjas kan weer in de kast en je zonnebril mag niet meer ontbreken in je handtas. En een nieuw seizoen betekent natuurlijk een nieuwe zonnebril. Wij hebben dé zonnebrillentrends van 2021 voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Trend 1: oversized zonnebrillen

Naast de populaire, kleine monturen, gaan we dit voorjaar steeds meer enorme, oversized zonnebrillen zien. Kies voor een grote, ronde zonnebril als je een hoekig gezicht hebt. Heb jij een rond gezicht? Ga dan voor een grote, vierkante zonnebril. Pas wel op: heb jij een relatief klein hoofd? Dan verdwijnt al snel bijna je hele gezicht achter de gigantische glazen. Een kleiner montuur staat jou dan waarschijnlijk beter.

Trend 2: cat eye zonnebrillen

De vrouwelijke en elegante cat eye zonnebril is geïnspireerd op de jaren ‘50 en ‘60. Bekende figuren als Grace Kelly, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe werden destijds maar wat graag gezien met deze zonnebril op hun neus. De cat eye zonnebril staat geweldig bij dames met een rond, ovaal of hartvormig gezicht.

Trend 3: rechthoekige zonnebrillen

Waar we de laatste jaren massaal retro, ronde zonnebrillen droegen, zien we nu steeds vaker rechthoekige zonnebrillen voorbij komen. En dan hebben we het vooral over dikke, kunststof monturen in opvallende kleuren of prints. Heb jij een rond of een ovaal gezicht? Dan is een rechthoekige zonnebril op jouw lijf (of beter: gezicht) geschreven!

Trend 4: witte zonnebrillen

Nóg een overblijfsel van de jaren ‘50 en ‘60: de witte zonnebril. Deze zonnebril geeft je outfit een instant retro look-and-feel. Je moet ‘m wel durven dragen, want een witte zonnebril valt behoorlijk op. Witte zonnebrillen vind je in diverse vormen. Kies een vorm die past bij de vorm van jouw gezicht.

Trend 5: piloten zonnebrillen

De piloten zonnebril: het is de ultieme klassieker onder de zonnebrillen die écht nooit uit de mode raakt. Ook dit jaar is de piloten zonnebril weer on trend, maar dan wél met een twist. Denk aan opvallende vormen, gekleurde glazen en hoge neusbruggen.

Tip: zonnebrillen kopen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel online. Wist je dat je bij veel opticiens zonnebrillen online kunt passen? Dat scheelt weer een bezoekje aan de winkel.

Welke zonnebrillentrends spreken jou aan?

Geverifieerd door ExactMetrics