Eén, twee, drie, vier, vijf……. negenennegentig, honderd!
Zo simpel is het tellen met een Piekenpijp. Say what?!?
Heel misschien ken je ze nog wel van vroeger. Zo’n plastic pijp waar je dan je kwartjes, guldens, rijksdaalders enzovoorts in kon stoppen. Pijp vol dan openen en uitgeven maar!
Die guldens zijn intussen verleden tijd en zodoende raakten de pijpen ook een beetje de glorie kwijt. Tot je dus iemand heb die het zo leuk vindt dat de Piekenpijp in een nieuw jasje gestoken wordt. En eigenlijk is het best een simpele oplossing: een Piekenpijp voor de euro ook 50 cent stukken passen er in! Pijp vol? Dan heb je een mooi bedrag om uit te geven. En nu maar hopen dat er ook pijpen komen voor de andere muntstukken….

Hoe kun je een Piekenpijp het beste gebruiken?

Het doel van een Piekenpijp is het stimuleren van kinderen en ouders bij het geven van zakgeld. Maar ook het maken van keuzes met betrekking tot het uit geven van geld. Voor veel uitgaves moet er toch gespaard worden. Zeker als je klein bent en veel wilt. Met behulp van de stickers maakt dit het niet alleen leerzamer maar ook een stuk leuker. Echter zoveel mensen, zoveel wensen. Dus waar het ene huishouden de Piekenpijp inzet voor het zakgeld en het sparen bij kinderen vindt de ander het juist prettig om eens in de week de hele beurs met kleingeld op te ruimen. Weer een ander stopt er een munt per dag in en nog een ander stopt er een keer per week iets in.

Regels omtrent sparen

Eigenlijk is er dus ook geen regel voor hoe je nou het beste zo’n pijp kunt gebruiken. Wel moet het zodanig gedaan worden dat je er financieel geen last van hebt. Het sparen wordt namelijk leuker als je het ongemerkt doet en dan nog een tijdje iets leuks hebt om uit te geven. Of om nog een Piekenpijp vol te krijgen.
Maar je kunt hem ook als vloekpijp gebruiken, bij elke keer vloeken een euro erin. Weer een andere optie is het om hem te gebruiken als kusjes pijp of misschien zelfs als beloningspijp.
Wederom: zoveel mensen, zoveel wensen en dus ook zoveel te sparen…

Lees ook:

Spaar jij al met de Piekenpijp?

Geverifieerd door ExactMetrics