Selecteer een pagina

Ja, ja, je leest het goed. We gaan bij Thuisleven volop door met het verzamelen en publiceren van hacks. Ons leven is al ingewikkeld genoeg! Het opnieuw delen van de lifehacks op Facebook leverde een groot aantal nieuwe tips op.

Life Hack 1: Schurende benen

Als je er last van hebt dat je blote benen langs elkaar schuren als je een jurkje of rokje draagt, dan kun je een panty afknippen en die onder je rokje dragen. Vind ik tot een graad of 25 prima te doen en is een stuk goedkoper dan een broekje met pijpjes.

Life Hack 2: Strandbal in bad

Ik ging in bad en miste een kussen voor mijn nek op de harde badrand. Plots dacht ik aan de zwerm strandballen die we hebben liggen, blies er één half op en ik heb heerlijk gelegen in bad.

Life Hack 3: Kroontje van de aardbei verwijderen

Wil je eenvoudig het kroontje van je aardbei verwijderen zonder er teveel van af te snijden, gebruik dan een rietje. Het kan bijna niet misgaan! We maakten er een TikTok van!

Life Hack 4: Roomboter snijden

Wanneer Jessica vergeet de roomboter op tijd uit de koelkast te pakken, dan snijdt ze er met een kaasschaaf makkelijk een plakje af.

Life Hack 5: Inschenken zonder klotsen

Albertine heeft een tip voor het inschenken van koffiemelk zonder klotsen. Ze pikt met een mes of schaar een gaatje aan de andere kant van het pak.

Life Hack 6: Snijden van groenten/ fruit

Christa snijdt niet alleen dunne plakjes komkommer met de kaasschaaf. Ze snijdt ook heel handig de champignons en aardbeien in plakjes met de eiersnijder!

Life Hack 7: Postbode-elastiek

Lisette doet aan beide einden van een kledinghanger een brede elastiek. Nu schuift nooit haar kleding meer van de hanger!

Life Hack 8: Zakjes Silicagel

Aan alle nuttige toepassingen van de zakjes silicagel die je in schoenendozen en bij zelftesten kunt vinden hebben we een heel artikel gewijd op Thuisleven. De populairste tip is om deze zakjes in gym- of sporttassen te doen om de nare geurtjes te absorberen.

Life Hack 9: Voorkom dat de deksel van de kliko dichtvriest

Om te voorkomen dat de deksel van je klikobak dichtvriest stop je er een kartonnetje of een takje tussen. Anders moet je tot een volgende ophaalronde wachten met je afval. Een krant op de bodem van je kliko om het vocht te absorberen is al in eerdere Lifehacks genoemd.

Life Hack 10: Restje groente dat opnieuw groeit

Wist je dat er een groot aantal groentes zijn die na het afsnijden weer gewoon op kunnen groeien? Het enige dat je vaak nodig hebt is het kontje (met wortels) van de groente als prei of lente-ui. Je zet het in een laagje water en de groente groeit weer op om af te kunnen snijden.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics