Ben je op zoek naar een nieuw en innovatief gezelschapsspel? Dan is Pick a Pen – Tuinen van 999Games misschien wel iets voor jou! Dit spel, uit de Pick-a-Pen-serie van de gerenommeerde auteur Reiner Knizia, biedt een unieke ervaring waarin je daadwerkelijk met potloden rolt. Met verschillende spelmechanismen en de mogelijkheid om tuinen in te kleuren, belooft dit spel een spannende en uitdagende speelervaring te bieden.

Spelregels

De spelregels van Pick a Pen – Tuinen zijn eenvoudig en makkelijk te begrijpen. Iedere speler ontvangt een scorevel van hetzelfde niveau, waarop omkaderde tuinen moeten worden ingekleurd. De startspeler rolt alle potloden, die elk een andere kleur hebben en verschillende getallen op de zijden ervan hebben. Deze getallen geven aan hoeveel vakjes je in die kleur op je scorevel mag inkleuren.

Als het jouw beurt is, kies je een potlood en kleur je het aangegeven aantal vakjes in. Deze vakjes moeten aan elkaar grenzen en ook verbonden zijn met voorgaande ingekleurde groepen. Je doel is om elke tuin met één kleur of juist met vijf verschillende kleuren te vullen. Als je daarin slaagt, krijg je bonuspunten die je op je vel kunt inkleuren. Het spel eindigt wanneer een speler al zijn tuinen helemaal heeft ingekleurd of vijf keer niet heeft kunnen inkleuren.

Productinformatie

Pick-a-Pen: Tuinen is een spel uit de Pick-a-Pen-serie van de gerenommeerde auteur Reiner Knizia en bevat scorevellen van 3 oplopende niveaus. Op scorevellen 2 en 3 vind je bloemen en bomen, die je op verschillende manieren aan extra bonuspunten kunnen helpen. De Pick-a-Pen-serie is een nieuwe generatie innovatieve “Roll & Write”-spellen, waarin daadwerkelijk met potloden wordt gerold. Dit zorgt voor verschillende spelmechanismen en geeft spelers de mogelijkheid om velden in te kleuren. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door tuinen met passende kleuren, bloemen en bomen te vullen.

Het bedrijf achter het product, 999Games, is al lange tijd een bekende naam in de bordspellenindustrie. Ze staan bekend om hun hoogwaardige spellen en hebben een uitstekende reputatie opgebouwd. Met Pick a Pen – Tuinen laten ze opnieuw zien dat ze innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel hebben.

Mijn mening

Als ervaren speler en liefhebber van spellen kan ik zeggen dat Pick a Pen – Tuinen een fantastisch spel is. Het bevat een compacte handleiding die goed en gemakkelijk te begrijpen is. De foto’s in het boekje zijn erg handig om het spel snel onder de knie te krijgen, vooral in de eerste keren dat je het speelt. Wat ik vooral waardeer, is de laatste pagina in het boekje, waarbij speciale aandacht is besteed aan mensen die moeite hebben met kleuren, zoals kinderen en mensen met kleurenblindheid. Dit getuigt van inclusiviteit en zorgt ervoor dat iedereen het spel probleemloos kan spelen.

Pick a Pen – Tuinen is eenvoudig te spelen en iedereen hier in huis heeft het snel door. Het spel biedt voldoende uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde spelers. Het inkleuren van de tuinen en het strategisch kiezen van de potloden zorgen voor interessante keuzes tijdens het spel. Het is ook leuk om te zien hoe de verschillende spelmechanismen in de serie zorgen voor een gevarieerde speelervaring.

Productinformatie

Pick-a-Pen: Tuinen.
Spelsoort: Roll & Write.
Genre: Bordspel.
EAN: 8720289474928.
Merk: 999Games.
Leeftijd: 8-99 jaar.
Aantal spelers: 2 – 4.

Pick a Pen is er in de varianten: tuinen, riffen en crypten.

Lees ook:

Speel jij graag Roll & Write spellen?

Geverifieerd door ExactMetrics