Spookslot.

Spookslot van 999 Games

Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Gelukkig heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld zoals in Nederland. Want laten we heel eerlijk zijn, een extra reden tot een bijzondere dag is nooit vervelend. In ons dorp is Halloween intussen redelijk bekend. Vorig jaar werd er zelfs aangebeld door een groepje kinderen en moesten we hals overkop de snoepkast induiken om onze levens te redden. Dit jaar zijn we toch iets beter voorbereid en staat de snoepketel al klaar bij de voordeur. En terwijl wij wachten op de bedreigingen spelen we intussen Spookslot, een spel van 999 Games, een spellenmerk waar wij al vaker reviews voor hebben geschreven.

Speloverzicht Spookslot

De spelers zijn paranormale onderzoekers, die zijn aangesteld om te onderzoeken of de legende van het betoverde SPOOKSLOT waar is en om alle “vreemde”dingen binnen het kasteel vast te leggen. Het probleem is… dat het inderdaad allemaal waar is!

Toen de onderzoekers op de bovenverdieping waren aangekomen, wekten ze ongewild de achterbakse geest Graaf Spooksalot uit een slaap van tientallen jaren, en hij is vastbesloten om wraak te nemen door de onderzoekers in de val te lokken en voor altijd in zijn kasteel vast te houden!

Niet alle onderzoekers zullen ontsnappen, dus het is ieder voor zich van de trap af en door de met gevaren gevulde kamers om het kasteel zo snel mogelijk te verlaten. Zorg ervoor dat jij niet achterblijft!

De spelers die als eerste zijn onderzoeker(s) uit het betoverde SPOOKSLOT weet te leiden, wint het spel.

Wat vinden wij ervan?

Het spel bevat een boekje van 6 A4tjes met daarop de spelregels. Op drie pagina’s van het blad staat, met behulp van afbeeldingen, hoe het spel op- en afgebouwd dient te worden. Op twee pagina’s staan de spelregels en op één bladzijde is beschreven dat dit het spelregelboek is met grote afbeelding. Het complete boekje is in zwart-wit uitgegeven, dat maakt het zowel makkelijk als lastig tegelijk.

Het spel wordt gespeeld in de speldoos, zie spelregels boek om te zien hoe het op- en afgebouwd dient te worden. Persoonlijk vind ik dit een mooie manier van omgaan met de gebruikte materialen en dus ook milieubewuster.

Het spel zelf zit goed in elkaar. Zoals gebruikelijk bij een spel moet je er eerst even in zien te komen, maar eenmaal de spelregels door hebbende dan is het leuk om te spelen. Toegegeven dat de onderdelen soms klein zijn en het best een gepriegel kan zijn om door bijvoorbeeld de deuropeningen te lopen. Ook hebben we gemerkt dat er soms wat vallen af gaan omdat je er bijvoorbeeld met de hand tegenaan komt.

Echter als je dat allemaal weet dan ben je iets voorzichtiger en zijn het juist die boobytraps die het spel cool maken om te spelen.

Informatie

Spookslot
Merk: 999 Games
Aantal spelers: 2 – 6 spelers
Tijd: 25 – 40 minuten en dan nog de voor-en nabereidingen
Leeftijd: 6+
Spelsoort: bordspel – geluksspel
Benodigd aantal batterijen: 0
Inhoud doos: 1 Glow in the Dark-spook 1 metalen kogel 1 valstrik “trap” 1 valstrik “boekenkast” 1 valstrik “bijl met wankele loopbrug” 1 torendak 1 kogelmixer 1 bovenverdieping 1 toren 2 kasteelmuren 1 speelbord/spelverpakking 8 pionnen 1 dobbelsteen de spelregels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics