Ofschoon het nog wel een tijdje duurt voor het oktober is (kinderboekenweek 2017) gaan we hier bij Thuisleven toch al wat aandacht aan schenken. Ditmaal staat de kinderboekenweek in het thema van GRIEZELEN. Ik moest dan ook gelijk denken aan Paul van Loon. Immers is Paul van Loon toch wel dé schrijver van griezel verhalen die geschikt zijn voor kinderen en laat ik nou net Paul van Loon fans in huis hebben…  We waren dan ook heel erg blij met het nieuwe boek: Bang voor Vampiers.

Bang voor Vampiers

Gijs leest het boek “De reus van Mikkie”, omdat het zo dun is heeft hij het al snel uit. Zijn broer Rik leest het boek “Vampier in de school”. Gijs vindt het boek er spannend en lekker dik uit zien en hij vraagt aan zijn broer of hij het boek mag lezen. Rik lacht eens hard en zegt vervolgens dat hij het niks voor Gijs vindt, het is namelijk een griezelboek dat gaat over vampiers. Gijs blijft doorvragen tot Rik boos is en een kussen naar Gijs gooit. Boos loopt Gijs het huis uit en gaat onder een boom zitten. Dan komt Kees, Gijs beste vriend, over het hek geklommen. Gijs verteld het verhaal en Kees en Gijs delen vervolgens hun irritatie (Kees heeft een grote zus die net zo klierig is).
Vervolgens bedenkt Gijs een plannetje om Rik een lesje te leren. En nog die avond krijgt zijn broer een bezoekje van twee vampiers. Hoe dat gaat aflopen…

Onze mening

Het boek is echt voor kinderen geschreven, dat merk je aan de zins-opbouw. Zelf vind ik het een leuk boek voor kinderen. Spannend maar niet zo spannend dat het eng is en vooral ook heel erg grappig. Aangezien het een boek is die mijn zoon (hij zit nu in groep 4 & is een Paul van Loon fan) kan lezen heb ik hem het boek gegeven en gevraagd wat hij ervan vind. Zijn reactie: “Het is een leuk boek. Net zo leuk als de Dolfje Weerwolfje boeken die ik heb. Zijn er nog meer boeken van?”
Ik kan dus wel stellen dat het zeker een aanrader is om te lezen (voor de Kinderboekenweek).

Info en waar te koop

Auteur: Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025872212
AVI: E4
Leeftijd: 5-6 jaar,
Bang voor Vampiers is o.a. hier te koop.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics