Onlangs kwam de eerste moederdag-knutseltip online en nu de tweede. Deze staat niet in het teken van verven maar in “rijgen”.

Benodigdheden

– sleutelhanger ring
– sterk touw of draad
kraaltjes, rietjes, hangertjes en andere attributen

Werkwijze

1) Maak het touwtje vast aan het hangertje. Zorg dat er 1 of meer draden (in ons geval 2) aan het hangertje stevig vast hangen.
2) Rij aan de touwtjes de accessoires. Wil je gelijkheid of rust creëren dan kun je de touwtjes hetzelfde rijgen (ook een leuke uitdaging voor de wat oudere kinderen).
3) Knoop, als je klaar bent met rijgen, een stevige knoop in het touw of draad zodat de accessoires hierna niet er af kunnen gaan. Mocht dit niet goed lukken kun je ook een kraal gebruiken als knoopje.

Je super-de-luxe sleutelhanger is nu klaar!

Vergeet er geen leuk gedichtje bij te maken. Ook zelfgemaakt inpakpapier zal een ware hit zijn om het kadoo mee in te pakken.

Wist jij dat…

In Frankrijk wordt Moederdag op de laatste zondag van mei gevierd, tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. En in het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op Halfvasten de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Lees ook:

Veel Moederdag-knutsel-plezier!

Geverifieerd door ExactMetrics