Thuisleven.com
Moederdag knutseltip

Moederdag knutseltip

Onlangs kwam de eerste moederdag-knutseltip online en nu de tweede. Deze staat niet in het teken van verven maar in “rijgen”.

Benodigdheden

– sleutelhanger ring
– sterk touw of draad
kraaltjes, rietjes, hangertjes en andere attributen

Werkwijze

1) Maak het touwtje vast aan het hangertje. Zorg dat er 1 of meer draden (in ons geval 2) aan het hangertje stevig vast hangen.
2) Rij aan de touwtjes de accessoires. Wil je gelijkheid of rust creëren dan kun je de touwtjes hetzelfde rijgen (ook een leuke uitdaging voor de wat oudere kinderen).
3) Knoop, als je klaar bent met rijgen, een stevige knoop in het touw of draad zodat de accessoires hierna niet er af kunnen gaan. Mocht dit niet goed lukken kun je ook een kraal gebruiken als knoopje.

Je super-de-luxe sleutelhanger is nu klaar!

Vergeet er geen leuk gedichtje bij te maken. Ook zelfgemaakt inpakpapier zal een ware hit zijn om het kadoo mee in te pakken.

Wist jij dat…

In Frankrijk wordt Moederdag op de laatste zondag van mei gevierd, tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. En in het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op Halfvasten de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Lees ook:

Veel Moederdag-knutsel-plezier!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics