Thuisleven.com
Moederdag knutseltip

Moederdag knutseltip

Onlangs kwam de eerste moederdag-knutseltip online en nu de tweede. Deze staat niet in het teken van verven maar in “rijgen”.

Benodigdheden

– sleutelhanger ring
– sterk touw of draad
kraaltjes, rietjes, hangertjes en andere attributen

Werkwijze

1) Maak het touwtje vast aan het hangertje. Zorg dat er 1 of meer draden (in ons geval 2) aan het hangertje stevig vast hangen.
2) Rij aan de touwtjes de accessoires. Wil je gelijkheid of rust creëren dan kun je de touwtjes hetzelfde rijgen (ook een leuke uitdaging voor de wat oudere kinderen).
3) Knoop, als je klaar bent met rijgen, een stevige knoop in het touw of draad zodat de accessoires hierna niet er af kunnen gaan. Mocht dit niet goed lukken kun je ook een kraal gebruiken als knoopje.

Je super-de-luxe sleutelhanger is nu klaar!

Vergeet er geen leuk gedichtje bij te maken. Ook zelfgemaakt inpakpapier zal een ware hit zijn om het kadoo mee in te pakken.

Wist jij dat…

In Frankrijk wordt Moederdag op de laatste zondag van mei gevierd, tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. En in het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op Halfvasten de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Lees ook:

Veel Moederdag-knutsel-plezier!

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics