Selecteer een pagina

Binnenkort is het weer zover: Moederdag! Mocht jij nog op zoek zijn naar een uniek cadeau om dit samen met je kind(eren) te knutselen lees dan snel verder hoe je deze zakdoek kunt maken.

Voor dit Ma-de-lief-ste zakdoek cadeau heb je nodig.

– een (wit) zakdoekje
– watervaste verf of textiel stiften

Gebruiksaanwijzing.

1) Neem de doek en schrijf hier mooi op: Ma-de-lief-ste (combi van ma de lief ste/madelief)
2) Kleur hier om heen allemaal madeliefjes
3) Goed laten drogen en je cadeau is klaar.

Moeilijkheidsgraad.

Erg gemakkelijk om te maken zodra kinderen een beetje (na kunnen) kleuren en/of verven.

Over Moederdag.

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Deze dag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In het Antwerpse (en later na het herstel van het bisdom Antwerpen vanaf 1962 stilaan uitbreidend tot wat nu het bisdom Antwerpen is), wordt Moederdag sinds 1913 op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd.

Bij gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus. Van huishoudelijke taken wordt ze vrijgesteld. Soms hebben de jongere kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt.

Lees ook:

Wat vind jij van de Ma-de-lief-ste zakdoek?

Geverifieerd door ExactMetrics