Ma-de-lief-ste zakdoek (Moederdag cadeau)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Ma-de-lief-ste zakdoek (Moederdag cadeau).

Ma-de-lief-ste zakdoek (Moederdag cadeau).

Binnenkort is het weer zover: Moederdag! Mocht jij nog op zoek zijn naar een uniek cadeau om dit samen met je kind(eren) te knutselen lees dan snel verder hoe je deze zakdoek kunt maken.

Voor dit Ma-de-lief-ste zakdoek cadeau heb je nodig.

– een (wit) zakdoekje
– watervaste verf of textiel stiften

Gebruiksaanwijzing.

1) Neem de doek en schrijf hier mooi op: Ma-de-lief-ste (combi van ma de lief ste/madelief)
2) Kleur hier om heen allemaal madeliefjes
3) Goed laten drogen en je cadeau is klaar.

Moeilijkheidsgraad.

Erg gemakkelijk om te maken zodra kinderen een beetje (na kunnen) kleuren en/of verven.

Over Moederdag.

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Deze dag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In het Antwerpse (en later na het herstel van het bisdom Antwerpen vanaf 1962 stilaan uitbreidend tot wat nu het bisdom Antwerpen is), wordt Moederdag sinds 1913 op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd.

Bij gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus. Van huishoudelijke taken wordt ze vrijgesteld. Soms hebben de jongere kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt.

Lees ook:

Wat vind jij van de Ma-de-lief-ste zakdoek?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics