Taart serveer je op een taartplateau (moederdag tip).
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > Taart serveer je op een taartplateau (moederdag tip)

Taart serveer je op een taartplateau (moederdag tip)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de review schreef van “Feest op tafel met de Qualy Sweet Tweet afsluitbare schaal”. Mocht je deze nog niet gelezen hebben dan kun je dat hier alsnog doen. Vele keren heb ik de schaal gebruikt voor allerlei dingen zoals recentelijk nog met Pasen (te zien op de foto hiernaast). Ofschoon hij ook voor veel dingen te gebruiken is, kwam ik erachter dat hij toch niet altijd even functioneel bleek te zijn. Zo is hij voor veel vlaaien en taarten dan ook echt iets te klein. Zeker als Limburger, waarbij vlaai een middelpunt is bij een verjaardag, was dat voor ons toch wel jammer.

Taartplateau van Ditverzinjeniet

Gelukkig blijkt Ditverzinjeniet.nl ook een taartplateau in het assortiment te hebben van exact hetzelfde merk. Ook het vogeltje dat op de deksel zit is aanwezig, daar ben ik heel erg blij mee aangezien je op die manier een eenheid creëert. En eenheid is rust.
De taartplateau heeft een afmeting van 29,5 x 30 cm. De afdekbare schaal (de kleinere variant) heeft een afmeting van 24 x 26,25 cm. Om dat even in perspectief te plaatsen. Op de grote schaal past een grote kruimelvlaai met gemak en dan kun je de deksel nog sluiten. Op de kleine schaal past een kleine aardbeienvlaai maar dan kun je er geen deksel meer op zetten. Ook komen de randjes van de vlaai dan net iets over de rand van de schaal heen (zie de onderste foto).

Mijn mening

De plateau ontvang je in een doos en moet je nog zelf in elkaar zetten. Dankzij de eenvoudige schroef is dit in een mum van tijd gedaan. Zelfs als je niet kunt of wilt lezen hoef je maar naar de plaatjes te kijken en je hebt het zo gedaan. Daar verwacht ik dan ook geen problemen mee. Echter is de verleiding groot om de plateau en/of de deksel in de vaatwasser te zetten. Doe dit niet, want het materiaal kan er niet tegen. Met een schoon doekje en een sopje is de deksel en plaat binnen een mum van tijd schoon. De plaat is lekker groot en daardoor multifunctioneel in gebruik. Soesjes, tompouce, taart, cake, fruit je kunt het je zo goed nog niet bedenken of het past er wel op. Dankzij de extra plateau waar je water in kunt doen houdt je bovendien de mieren op afstand. Dit vind ik echt zo briljant! Alleen daarom ben ik al een grote fan.

Taart serveer je op een taartplateau (moederdag tip).

Tip: perfect cadeau voor o.a.: Moederdag, verjaardag, sinterklaas en kerst. Matcht bovendien goed bij alle andere producten van Qualy.

Info en waar te koop

 • Taartplateau met een transparant deksel met vogeltje
 • Kleur: wit
 • Materiaal: ABS en polypropeen
 • Het vogeltje is tegelijkertijd het handvat om het deksel op te tillen
 • Afsluitbare schaal
 • Ideaal voor gebak, koekjes en muffins
 • Serveer lekkernijen aan je gasten
 • Voorzien van extra plateau voor water, zodat er geen mieren bijkomen
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Ook leuk als decoratie in de woonkamer
 • Let op: niet vaatwasserbestendig
 • Afmeting: 29,5 x 30 cm
 • Gewicht: 1600 gram

De Qualy Sparrow taartplateau is te koop bij Ditverzinjeniet.nl.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Zo’n taartplateau staat alleen al heel erg mooi dus dat zou al een reden zijn om er een aan te schaffen. En als je zelf regelmatig bakt is het een echte musthave

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics