Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Maak je eigen geurkaarsen (met etherische olie) - Thuisleven.com

Het maken van je eigen geurkaarsen is niet alleen een creatieve en ontspannende bezigheid, maar het stelt je ook in staat om een unieke sfeer in je huis te creëren. Geurkaarsen zijn al eeuwenlang een favoriet in veel huishoudens, en nu kun je zelf aan de slag om je persoonlijke touch aan deze traditionele ambachtelijke kunstvorm toe te voegen. In deze blog ontdek je hoe je je eigen geurkaarsen kunt maken en de positieve effecten van zoutkristallen en etherische oliën kunt benutten om een aangename atmosfeer te creëren.

Maak je eigen geurkaarsen (met etherische olie).

Maak je eigen geurkaarsen

Het maken van je eigen geurkaarsen biedt een fantastische kans om je creativiteit te uiten en je huis te voorzien van heerlijke geuren. Maar dat is niet alles; het is ook een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Hier is een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen:

 1. Benodigdheden verzamelen: Om te beginnen heb je de juiste benodigdheden nodig. Denk aan kaarslonten, sojawas, een smeltpan van roestvrij staal en natuurlijk je favoriete etherische oliën.
 2. Smelten van de was: Plaats de sojawas in de smeltpan en verwarm deze op laag vuur tot deze volledig is gesmolten. Zorg ervoor dat je dit proces nauwlettend in de gaten houdt om oververhitting te voorkomen.
 3. Lonten plaatsen: Terwijl de was smelt, kun je de lonten in de kaarsenhouders plaatsen. Zorg ervoor dat ze recht staan en stevig zijn bevestigd.
 4. Etherische oliën toevoegen: Hier komt het leuke gedeelte! Voeg enkele druppels van je favoriete etherische olie toe aan de gesmolten was (aanbevolen is 30 druppels per 100 gram was). Bijvoorbeeld, citronella-olie voor een verfrissende buitenkaars, pepermunt-olie voor een opwekkende sfeer, vanille-olie voor een warme en uitnodigende ambiance, of sinaasappel-olie voor een vrolijke noot.
 5. Gieten van de was: Nadat je de etherische oliën hebt toegevoegd, giet je voorzichtig de gesmolten was in de kaarsenhouders met lonten. Zorg ervoor dat de lonten in het midden blijven terwijl de was stolt.
 6. Lat de kaarsen afkoelen: Laat de kaarsen enkele uren afkoelen en uitharden voordat je ze aansteekt. Dit is het moment waarop je geduld wordt beloond.
 7. Genieten van je eigen creatie: Steek je zelfgemaakte geurkaarsen aan en laat de heerlijke aroma’s de kamer vullen. Geniet van de warme gloed en ontspannende sfeer die je hebt gecreëerd.
Maak je eigen geurkaarsen (met etherische olie).

De positieve effecten van zoutkristallen

Wist je dat zoutkristallen ook een rol kunnen spelen in het verbeteren van de sfeer in je huis? Zoutkristallen zijn niet alleen decoratief, maar ze kunnen ook positieve effecten hebben op je gemoedstoestand en de luchtkwaliteit in je huis verbeteren. Overweeg om een zoutsteen waxinelichthouder toe te voegen aan je ruimte. Wanneer de zelfgemaakte geurkaarsjes in de waxinelichten van zoutsteen branden, verspreiden ze een warm, zacht licht en negatieve ionen die de lucht zuiveren en een kalmerend effect hebben.

Waarom etherische oliën gebruiken

Etherische oliën zijn de geheime ingrediënten die je geurkaarsen tot leven brengen. Ze worden gewonnen uit planten, bloemen, bladeren en andere natuurlijke bronnen, en ze bieden niet alleen aangename geuren, maar ook talloze voordelen voor je welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom je etherische oliën zou moeten gebruiken bij het maken van je geurkaarsen:

 • Natuurlijke aroma’s: Etherische oliën bieden authentieke, natuurlijke geuren zonder de chemicaliën die je vaak in commerciële kaarsen vindt.
 • Emotioneel welzijn: Verschillende oliën kunnen helpen bij het verlichten van stress, angst, en het bevorderen van ontspanning.
 • Luchtkwaliteit: Sommige etherische oliën hebben zuiverende eigenschappen die de luchtkwaliteit in je huis kunnen verbeteren.
 • Creatieve mogelijkheden: Met een breed scala aan oliën kun je eindeloos experimenteren en je eigen unieke geurcombinaties creëren.
Maak je eigen geurkaarsen (met etherische olie).

Hoe wij het ervaren hebben

Wij gingen aan de slag met het maken van onze eigen geurkaarsen met behulp van de producten van Pure by Me, waaronder de citronella, pepermunt, vanille en sinaasappel etherische oliën. We waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de oliën, die een intense geur boden die langdurig aanhield tijdens het branden van de kaarsen.

Wij hebben overigens de zelfgemaakte kaarsjes in oude kaarsenglaasjes gemaakt en in de zoutkristallen kaarsenhouders, LED-waxinelichtjes geplaatst. Drie geurkaarsjes tegelijkertijd aan, vonden we namelijk iets teveel van het goede.

Het proces van kaarsen maken was ontspannend en leuk, en het resultaat was verbluffend. De geurkaarsen vulden onze ruimte met heerlijke aroma’s en creëerden een kalmerende sfeer. Bovendien voegden de waxinelichten van zoutsteen een vleugje elegantie toe aan onze inrichting.

Kortom, het maken van je eigen geurkaarsen is een boeiend en lonend project. Met hoogwaardige etherische oliën en een vleugje creativiteit kun je een unieke sfeer in je huis creëren, terwijl je geniet van de positieve effecten van zowel de oliën als de zoutkristallen. Ga aan de slag en ontdek zelf de magie van zelfgemaakte geurkaarsen!

Lees ook:

Heb jij al eens je eigen kaarsen gemaakt?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon

Geverifieerd door ExactMetrics