Met het nieuwe boek van Little Dutch, “Mijn puzzelboek tel je mee?”, komen woordenschat en tellen aan bod. Het is extra leuk voor kinderen die erg nieuwsgierig zijn en net beginnen met tellen. In deze recensie vertel ik je er graag meer over. Lees dus snel verder en doe mee aan de winactie.

Wie woont hier?

In dit boek zijn vijf verschillende huizen te zien op diverse plekken. Zo staat er een huis aan de gracht, een huis aan het plein, een huis bij de speeltuin, een huis bij de vijver en zelfs een villa in het park. Op de linkerpagina zijn de locaties te zien en op de rechterpagina de huizen en de villa.

Tellen maar

Op de locaties is van alles te zien, waarbij vooral opvalt dat het getal steeds centraal staat. Bij het eerste huis is het getal 1 bijvoorbeeld leidend. Bij het tweede huis zien we twee hondjes en twee duiven. Het uitneembare huis (of villa) heeft het aantal gaten dat op die pagina centraal staat. Wanneer je het huis eruit neemt, staat op de achterkant het cijfer en het bijbehorende aantal dieren. Op de pagina zijn de dieren te zien in hun eigen omgeving. Zo zie ik hier twee beren die honing smeren.

Puzzelen

Heb je het tellen een beetje onder de knie, of juist helemaal niet, en ben je uitgekeken op de prachtige illustraties? Dan kunnen de huizen ook nog als een puzzel in elkaar worden gezet. De puzzel kan aan beide kanten worden gemaakt, waardoor je een groot huis of een cijfertoren kunt creëren.

Wat vinden wij ervan?

De veelzijdigheid van dit puzzelboek spreekt ons enorm aan. Tellen, lezen, kijken en puzzelen: je raakt er niet op uitgekeken. Het boek is gemaakt van stevig karton, waardoor het goed bestand is tegen kleine kinderhandjes.

Als moeder vind ik het leuk om te zien dat de kleuren bij Little Dutch zorgvuldig gekozen zijn, en dat is ook terug te zien in dit boek. De dieren zijn lekker divers en hebben overeenkomsten met de andere Little Dutch-series. Zo is en blijft het een geheel. Heerlijk!

Win het boek “Mijn puzzelboek tel je mee?”

Thuisleven mag 1 x het boek “Mijn puzzelboek tel je mee?” verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie loopt tot en met 18-08-2024. De winnaar krijgt in de dagen erna een mail. En heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders. In verband met de zomervakantie laten we de winactie net iets langer lopen dan normaal.
Door deel te nemen aan deze winactie ga je automatisch akkoord met onze spelregels.

Lees ook:

Tot hoever kan jouw kindje al tellen?

#spon

Geverifieerd door ExactMetrics