Selecteer een pagina

Woorden zijn de sleutel tot alles. Met een goed vocabulaire kun je jezelf goed verstaanbaar maken en overbrengen wat jij wilt, bedoeld, enzovoorts. Ook voor jonge kinderen is het handig als ze zichzelf goed uit kunnen drukken, want zo kun je mama of papa roepen, zeggen waar je pijn hebt of aangeven dat je honger/dorst hebt. Kortom met woorden kun je contact leggen en functioneren.

Alle woorden leer je niet van de ene op de andere dag. Het is een proces waar kinderen door heen gaan. Zo leren ze woorden doordat er wordt gezegd wat je gaat doen: “Ik ga nu je luier verschonen”, “je gaat nu in bad”, “we gaan eten”. Ook leren ze woorden van t.v., op de opvang, op school en door boeken te lezen. Het boek Mijn kijkboek de wereld om je heen van Little Dutch is daar een mooi voorbeeld van. Lees er meer over in dit artikel.

Mijn kijkboek de wereld om je heen van Little Dutch

Er is van alles te ontdekken in het nieuwe aanwijsboek van Little Dutch: Mijn kijkboek, de wereld om je heen! Zoek de vuurtoren op het strand, de paddenstoelen in het bos en de knuffel in de huiskamer. De spreads zijn onderverdeeld in voor kinderen herkenbare thema’s, zoals op de boerderij, in de speeltuin en in het verkeer. Telkens zie je aan de linkerkant een zoekplaat en aan de rechterkant illustraties uit de zoekplaat mét de woorden erbij.

Wat vinden wij ervan?

Het kijkboek van Little Dutch heeft stevige kartonnen pagina’s. Hierdoor kunnen ook jonge kinderen mee bladeren. Op de linker pagina staat een grote illustratie van bijvoorbeeld een huis en op de andere pagina bepaalde items, met daaronder de naam, wat terug te vinden zijn in de grote illustratie.

Hierdoor is het niet alleen een leuk kijkboek maar ook een zoekboek. Zo’n beetje alle aspecten van in en om het huis komen aan bod. Wij kijken dan ook met regelmaat in het boek om weer nieuwe woordjes te leren en nieuwe dingen te ontdekken.

Informatie

Little Dutch: Mijn kijkboek, de wereld om je heen!
Auteur: Mercis Publishing
Illustrator: Little Dutch
Uitgever: Mercis Publishing B.V
ISBN: 9789056479091

Lees ook:

Zijn jullie Little Dutch fans?

Geverifieerd door ExactMetrics