In de wereld van speelgoed zijn er talloze opties beschikbaar, maar welk speelgoed blinkt uit als het gaat om de allerkleinsten? De Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2023 biedt een glansrijke kans om dit uit te vinden. Elk jaar worden de meest innovatieve, veilige, en vermakelijke speelgoedopties erkend en beloond in diverse categorieën. In dit artikel richten we ons op de categorie peuter, waar we de opmerkelijke genomineerde producten onder de loep nemen: SmartGames – Safari Park Jr., Lego Bio Tuintje en de Waterbaan Blauw en Roze van Little Dutch. Deze producten hebben allemaal iets unieks te bieden voor peuters. Laten we ontdekken wat ze zo bijzonder maakt!

De verschillende categorieën van de Speelgoed van het Jaar 2023 verkiezing

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar biedt een uitgebreid overzicht van de meest uitzonderlijke speelgoedopties in verschillende categorieën. Met de nadruk op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier, streeft de jury naar het bekronen van de allerbeste. In 17 categorieën worden winnaars gekozen, variërend van peuters tot de iets oudere Kidults van 18 plus. Maar ook specifieke interesses en onderwerpen komen aan bod, zoals Puzzels en Elektronica. Op deze manier is er voor elk kind wel een prijswinnend stuk speelgoed te vinden.

SmartGames – Safari Park Jr.

Een van de opvallende genomineerden in de peutercategorie is SmartGames – Safari Park Jr. Dit educatieve spel voor kleuters belooft niet alleen vermaak, maar ook stimulering van cognitieve vaardigheden. Het grote voordeel van dit spel is dat het niet alleen geschikt is voor peuters, maar ook meegroeit met kinderen naarmate ze ouder worden. Dankzij de talloze kaarten met opdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden blijven kinderen geboeid en betrokken, zelfs als ze wat ouder zijn. SmartGames – Safari Park Jr. is een slimme keuze voor ouders die kwalitatief speelgoed met educatieve waarde willen voor hun kleintjes.

SmartGames - Safari Park Jr.

Lego Bio Tuintje

Lego Bio Tuintje is een andere fantastische genomineerde die de verbeelding van peuters aanspreekt. Dit bouwspeelgoed daagt kinderen uit om een kleurrijke biologische tuin te creëren. Wat dit setje nog interessanter maakt, is dat het niet alleen een creatieve uitlaatklep biedt, maar ook kinderen bewust maakt van de natuur. De handige opbergbak voor al het speelgoed zorgt voor een opgeruimde speelruimte en stimuleert het verantwoordelijkheidsgevoel bij kinderen. Lego Bio Tuintje combineert spelplezier met educatie en duurzaamheid.

Lego Bio Tuintje.

Waterbaan Blauw en Roze (Little Dutch)

Een derde opvallende genomineerde in de peutercategorie is de Waterbaan Blauw en Roze van Little Dutch. Dit vrolijke badspeelgoed voegt kleur en plezier toe aan de badtijd. Wat het zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid ervan. Ouders kunnen prachtige banen creëren, maar kinderen hebben ook alle vrijheid om hun eigen creaties te bouwen. De drijvende ballen zorgen ervoor dat er nooit onder water gevist hoeft te worden, wat de badtijd een stuk aangenamer maakt. Het slimme ontwerp en de eindeloze speelmogelijkheden maken dit tot een topper in de peutercategorie.

Waterbaan Blauw en Roze (Little Dutch).

Wat wij ervan vinden

Wat een onwijs leuke producten zijn het stuk voor stuk zeg! Moeilijk om hier een keuze uit te maken welke zou moeten winnen. De SmartGames – Safari heeft als grote voordeel dat het spel ook op latere leeftijd nog goed te spelen is. Dankzij de vele kaarten in verschillende gradaties loopt het spelniveau op en blijven kinderen zelfs op oudere leeftijd geïnteresseerd. Lego Bio Tuintje is natuurlijk het ideale speelgoed voor de kinderen die graag bouwen en ontdekken. De bak van deze set is ideaal om het speelgoed na gebruik op te ruimen (zelfs als de bouwwerken gebouwd zijn past het erin). Leuk dat het geheel een gezond karakter heeft met de diertjes in de natuur die niet gemist kunnen worden.

Little Dutch is een favoriet merk hier in huis dankzij de kleuren die mooi met elkaar matchen. Deze leuke bootjes zijn het eerste item dat wij hebben van Little Dutch voor de badkamer. De kracht hierin vind ik persoonlijk dat je als ouder zijnde een mooie baan kunt maken, maar dat kinderen ook heel eenvoudig de baan kunnen veranderen. Zo kan de baan heel lang worden, maar ook smal en hoog. De ballen blijven drijven in het water waardoor er nooit onder water gezocht hoeft te worden.

Zoals al gezegd is het een moeilijke beslissing om hier een winnaar uit te kiezen. Ofschoon de overkoepelende categorie “peuter” is, zijn de items toch een spel, badkamerproduct en bouwspeelgoed. De prijs van de producten ligt vrij dicht bij elkaar, waarbij Little Dutch het goedkoopste is (ongeveer 23 euro bij Bol) en Duplo het duurste met ongeveer 35 euro bij Bol. Hiermee zijn het dan ook leuke cadeautips voor de decembermaand.

Iedereen kan stemmen op de verkiezing

Een van de mooie aspecten van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar is dat iedereen kan meedoen. Jij, als ouder, grootouder, of liefhebber van speelgoed, kunt jouw stem uitbrengen en zo bijdragen aan de keuze voor de publieksprijs. Het enige wat je hoeft te doen is stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Bovendien maak je als deelnemer kans op fantastische prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Dus, aarzel niet en laat jouw stem gelden!

Speelgoed van het Jaar informatie:

De winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn bekend! Een vakkundige jury heeft een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier. In 17 categorieën zijn drie winnaars gekozen die met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen dragen. Hiermee herkennen consumenten het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod. Consumenten bepalen de publiekswinnaar per categorie door te stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Goed speelgoed

De Nederlandse speelgoedindustrie stelt het belang van Goed Speelgoed voorop:

  • Veilig & getest. Voldoet aan alle wetgeving.
  • Origineel & geen namaak. Wordt op een eerlijke manier verkocht.
  • Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.
  • Duurzaam mogelijk. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij de productie van dit artikel.
  • Inclusief. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!

Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023. Een vakjury, bestaande uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, heeft de winnaars bepaald, die in de winkels te herkennen zijn aan de vertrouwde sticker.

Categorieën

Dit jaar zijn in 17 categorieën winnaars gekozen, zodat de verkiezing een volledig beeld geeft van het speelgoed dat verkocht wordt. De categorieën zijn gebaseerd op de leeftijd van de gebruikers, van Peuter tot Kidult 18 plus. Maar ook op onderwerp en interesse, zoals de nieuwe categorieën Puzzels en Elektronica. Op deze manier slaagt iedereen erin goed passend en veilig speelgoed en spellen uit te kiezen.

Publiek kiest het allerbeste speelgoed

Vanaf vandaag tot en met 5 november kan het publiek een keuze maken uit deze winnaars. Zo wordt bepaald wie de Publieksprijs verdient. Stemmers maken kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt. Stem op de vakjurywinnaars en maak kans op een mooie prijs via www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Lees ook:

Heb jij al gestemd?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate

Geverifieerd door ExactMetrics