Thuisleven.com
De Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > De Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

De Speelgoed van het Jaar Verkiezing kondigt unieke ontwerpwedstrijd aan

Speelgoed van het Jaar kondigt een gloednieuwe wedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Met deze wedstrijd kunnen kinderen en scholen zelf speelgoed ontwerpen. Want de Nederlandse speelgoedmarkt sluit niemand uit. Iedereen kan en mag spelen en iedereen kan speelgoed ontwerpen! Alle ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door de vakjury van de verkiezing. Het winnende speelgoed kan zelfs geproduceerd en opgenomen worden in de winkels! Wie wordt de bedenker van de nieuwe Monopoly, Rubik’s kubus of Playmobil?

Populaire spellen

Super populaire spellen als Monopoly, zelfs puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht, net als vele andere bekende speelgoedartikelen. Deze spellen zijn inmiddels in miljoenen huizen van mensen wereldwijd te vinden. Ambassadeur van de ontwerpwedstrijd Maxim, nu 9 jaar, bedacht vorig jaar het spel MaXimaal. Dit spel heeft de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 in België gewonnen en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht. Daarom weet Maxim als geen ander dat je ook vanaf je keukentafel succesvolle spellen kan bedenken, die vervolgens ook nog in de winkels komen te liggen.

Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Docenten van het Jaar 2021, Angela Esajas van de Driemaster in Almere en Ismail Aghzanay van het Comenius Beroepsonderwijs College in Capelle aan den IJssel, zijn ook ambassadeurs van Kinderen Ontwerpen Speelgoed, om samen spelen te stimuleren en te laten zien dat iedereen leert van spelen. “Geweldig om te zien hoe kinderen met dit project gestimuleerd worden creatief te zijn en speelgoed te maken. Iedereen kan meedoen, en met de klas is dat helemaal mooi”.

Scholen wedstrijd. Meld je aan!

Scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via Ontwerpspeelgoed.nl en kunnen tot en met vrijdag 24 juni hun ontwerp in te sturen. Dit kan met een echt prototype en door middel van een videopresentatie en uitleg van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen, waarbij zowel het prototype als de presentatie worden beoordeeld, worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing. Uit deze selectie inzendingen wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de zes partners van de wedstrijd: LEGO, Asmodee, Identity Games, BOTI en Lobbes.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speegloed Gala in november en wint diverse mooie prijzen, waaronder heel veel speelgoed. Tevens bestaat de kans dat het idee echt geproduceerd gaat worden. Belandt jouw speelgoedidee in de winkel? Winkels in Nederland werken mee om deze droom waar te maken.

Scholen die meedoen aan de ontwerpwedstrijd maken kans op een bezoek van professionals uit de speelgoedindustrie en krijgen dan les uit het officiële speelgoed lesprogramma, ontwikkeld door Kidsweek. Tevens kunnen de kinderen stemmen tijdens de komende Verkiezing Speelgoed van het jaar 2022, dit najaar.

Over de verkiezing

Al bijna 50 jaar is de verkiezing een betrouwbaar keurmerk voor Goed Speelgoed. Goed Speelgoed betekent veilig en getest speelgoed, origineel en geen namaak, kwalitatief, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk. Dit jaar is het Samen Spelen plan gelanceerd. Dat met verschillende projecten beoogt om speelgoed het gehele jaar door onder de aandacht te brengen. De verkiezing is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook wordt hard gewerkt aan activiteiten als een lesprogramma op scholen. Ook een speeldag en de nationale speelgoedweek staan op het programma. Alle actuele onderwerpen komen gedurende het jaar aan de orde, zoals duurzaamheid, veiligheid, creativiteit en meedoen. Goed Speelgoed sluit niemand uit.

Lees ook:

Heb jij al een cool idee om te maken?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics