Inmiddels ben ik op een punt in mijn leven aangekomen dat ik ga reflecteren. Ik werp een blik terug en durf wat vooruit te kijken en dromen. Noem het een fase, noem het een crisis. Wat heb ik reeds behaald en wat wil IK eigenlijk nog doen tijdens mijn aardse bestaan?

Levensdoelen.

Vooropgesteld dat ik jeuk krijg van het woord bucketlist, wil ik best eens hardop mijmeren wat ik nog graag eens zou doen of bereiken in mijn leven. Het is allemaal begonnen met een televisieprogramma op Discovery ‘Mighty Ships’ genaamd. Wekelijks komen de grootste cruiseschepen aan bod en mogen wij als kijkers wegdromen met het wel en wee van de gasten. Hoe ze in de watten worden gelegd en wat er allemaal voor ze georganiseerd wordt. Ieder week roep ik weer: “Ik wil ooit nog eens cruise maken” en kijk manlief hoopvol vragend aan. “Wie zorgt er dan voor de kinderen?” is steevast zijn plagerige antwoord en ik schuif mijn wens op de lange baan.

Wensen bijstellen?

Afgelopen zomer zijn we voor het eerst met onze drie dochters op vakantie geweest. De voorgaande jaren hebben wij ervoor gekozen de pretparken en dierentuinen vanuit huis te bezoeken. Aangezien wij toch in het midden van Nederland wonen. Het buitenshuis slapen en verblijven brengt toch een groter vakantiegevoel. In je eigen huis is altijd iets te doen. We hadden meer slaapkamers dan thuis en een heuse bovenverdieping. Alleen op dat Nederlandse klimaat valt niet op te bouwen. Wat zou het leuk zijn om met zijn vijven een zonnig resort te bezoeken, een vliegvakantie richting de tropen. Al wordt de roep om een groter huis met bouwplannen toch ook steeds groter.
Misschien moet ik het nog iets dichter bij huis zoeken. Deze zomer hebben wij met het hele gezin genoten van de Gamma Racing Days, de vaste lezers hebben de foto’s voorbij zien komen op de Facebook pagina van Thuisleven. Het geluid van de Formule 1 auto’s is zo overweldigend en indringend. Ik heb genoten en zou graag eens een Formule 1 race bijwonen. Het lijkt mij alleen zo’n teleurstelling als onze Nederlandse held al in de eerste ronde uitvalt. Dat is toch iets dat mij tegenhoudt.

Vandaag begint onze kleinste meid met haar zwemles, wat heeft ze daar een zin in. Ik zou wensen dat ik zo naar iets uit kon kijken….

Lees ook:

Heb jij nog wensen of verlangens?

Geverifieerd door ExactMetrics