Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > World backup day op 31 maart

World backup day op 31 maart

Geef wat extra aandacht aan uw dierbare foto’s en belangrijke bestanden tijdens de wereld back-up dag op 31 maart. Het zal je maar gebeuren… Alle vakantie- of babyfoto’s zijn verdwenen van je laptop of smartphone, omdat je vergeten of te laks bent om een back-up te maken. Dat is mij overkomen toen mijn laptop crashte. Daar stonden foto’s op die nergens anders opgeslagen waren. Dag foto’s van de geboorte en eerste verjaardagen van onze jongste dochter. Ik hoop niet dat ze er later naar zal vragen….

World Backup Day

Dus op 31 maart zal ik alles back-uppen! Wees hier op voorbereid! Al je belangrijke digitale gegevens gewoon even naar een (tweede) harde schijf kopiëren zodat je niets kwijt raakt. Ook bestaan er cloud-bedrijven zoals iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive die je data opslaan. In dit digitale tijdperk is het essentieel hier een keuze in te maken. Het doel van deze dag is om aandacht te schenken aan backups en behoud van data. 

Net als je computer is het belangrijk om een online back-up van je smartphone te maken. Hoe je dat doet, verschilt per besturingssysteem:

iOS

Instellingen > iCloud > Vink aan waar je een back-up van wilt maken > Reservekopie > Vink ‘iCloud-reservekopie’ aan > Maak nu reservekopie;

Windows

Toepassingen > Instellingen > Back-up > Applijst & instellingen > zet de schakelaar om naar ‘Ingeschakeld’;

Android

Instellingen > Back-up maken en resetten > Back-up maken van mijn gegevens of Instellingen > Privacy > Back-up mijn gegevens (bij oudere Androidversies).

Lees ook:

Doe jij mee aan World Backup Day?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics