Thuisleven.com
Tips hoe je je relatie in stand kunt houden.
Thuisleven.com > Persoonlijk > Zo maak jij je relatie weer levendig!

Zo maak jij je relatie weer levendig!

“Een relatie beginnen is makkelijk, een relatie houden moeilijker”, wordt wel eens gezegd. 

Dit komt omdat je relatie in het begin nog nieuw is. Je leert jezelf en de ander op dagelijkse basis kennen en je ontdekt samen nieuwe dingen. Na verloop van tijd wen je aan elkaar en wen je ook aan je relatie. Dit is natuurlijk heel normaal maar je wilt niet dat je naast elkaar gaat leven. Om je relatie levendig te houden hebben we dus de volgende tips.

Plan tijd voor elkaar in.

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat ik m’n werk, sociaal leven en gezondheid in balans probeer te houden. Als je samenwoont heb je misschien de neiging om minder dates in te plannen, want je ziet elkaar tenslotte dagelijks. Toch is het belangrijk om, desondanks de drukte, tijd voor elkaar te maken waarbij je echt focust op je partner. Bovendien creëer je zo een moment om eens uitgebreid over diepe zaken te praten, waar je eerder de tijd niet voor had of wilde nemen. Zorg wel dat je tijdens een moment van ‘quality time’ met je gedachten bij je partner bent. Want stress door werk of andere zaken kan er namelijk voor zorgen dat je wel fysiek aanwezig bent maar niet mentaal. 

Houd je gesprekken zo open mogelijk.

Zit je met iets of is er iets dat je anders wil? Vertel het je partner. Je partner heeft tenslotte voor jou gekozen en is dus je beste vriend, amour en psycholoog. Proactief je behoeften communiceren zorgt ervoor dat een klein probleem niet groter wordt. Met een eerlijk gesprek stel je de verwachtingen van elkaar bij en behoud je bovendien een diepe connectie.

Probeer samen nieuwe dingen.

Zoals eerder besproken zijn dates een stap in de goede richting. Probeer ook eens samen nieuwe dingen uit. Samen ervaringen opdoen versterkt namelijk de relatie. Proef daarom eens van een nieuwe keuken of spring samen uit een vliegtuig. Sexspeeltjes kopen en gebruiken kan de relatie ook interessanter maken tussen de lakens. 

Om te vermijden dat jullie naast elkaar gaan leven is het dus belangrijk dat je tijd voor elkaar inplant, mentaal aanwezig bent, open gesprekken houdt en samen nieuwe dingen uitprobeert. Het is tenslotte een kleine investering die het resultaat (hopelijk) helemaal waard zal zijn.

Lees ook:

Hoe houd jij je relatie in stand?

Afbeelding van NoName_13 via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics