Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > Heb je nou nog je rijbewijs niet?!

Heb je nou nog je rijbewijs niet?!

Toen ik 18 werd stond het halen van een rijbewijs niet op mijn verlanglijstje. Ik had mijn zuurverdiende loon van vakantiebaantjes nodig om in september mijn collegegeld te betalen. Het restant gebruikte ik om iedere maand tot de volgende vakantieperiode net iets meer te besteden te hebben. En zo vlogen de jaren zonder rijbewijs voorbij.

Heb je nou nog je rijbewijs niet?

Na het afstuderen, kreeg ik verkering en hadden we weinig vrije tijd om eropuit te trekken. We gebruikten de auto nooit en ik vervolgde mijn weg op de fiets. We waren in verwachting van ons eerste kindje toen mijn ooms en tantes zich ermee gingen bemoeien: “Heb je nou nog je rijbewijs niet gehaald?!” “Het is zo makkelijk straks met kinderen”. “En wat ga je doen als er nood aan de man is?” Ik had overal een weerwoord op. We woonden immers tegenover de taxi standplaats. Zo dichtbij konden we niet eens parkeren. Tot we gingen verhuizen… en meer vrije tijd kregen.

Wie rijdt er?

We werden uitgenodigd voor een feestje en we gingen op de fiets.” Inmiddels heb ik er al heel wat fietskilometers op zitten en in een gesprek met een vriendin kwam ter sprake waarom ik eigenlijk geen rijbewijs heb. Naast het verstrijken van de jaren, zat er toch ook wel een vorm van angst in. Het autorijden op de snelweg bevalt mij helemaal niet. Zelfs als bijrijder niet. Op de wegen waarop er 130 km per uur gereden mag worden, zit ik met samengeknepen benen op de bijrijdersstoel. Ik zie overal gevaar en zet mij regelmatig schrap.

Gaat het er dan toch nog van komen?

Mijn vriendin heeft op latere leeftijd lessen gevolgd bij een rijschool. “Waarom neem je niet een paar proeflessen om eens te kijken hoe het je bevalt?” “Als je zelf rijdt en de controle hebt, dan voel je je vast minder angstig. En als het niet bevalt, dan stop je er toch gewoon weer mee.” Eigenlijk heeft ze wel gelijk. Voor de kinderen hoef ik het niet meer te doen, maar het zou wel handig zijn. Het gekke is dat ik zeker weet dat ik kan autorijden, alleen vertrouw ik mijn mede- weggebruikers niet. En die auto staat toch voor de deur. Misschien komt die campervakantie er toch nog van!

Lees ook:

Wanneer heb jij je rijbewijs gehaald?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik heb mijn rijbewijs ook op mijn 19de gehaald. Ik heb een tweeling zus en, omdat ridderlijkheid nog steeds niet dood is, gaan vrouwen voor. Dus mijn zus haalde op haar 18de haar rijbewijs en ik een jaartje later.

    Sindsdien ben ik in een vaste relatie met mijn auto. Nee, niets geks of creepy hoor! Maar net zoals mijn vriendin, wil ik mijn vierwielige lieverd niet meer kwijt. Ze is zelfs mooi als ze in de garage slaapt.

  • Ik heb mijn rijbewijs gehaald een maand voor ik 19 werd aangezien ik de zorg in zou gaan. Onze moeder ging ons echt niet steeds wegbrengen en ophalen, vooral niet aangezien Chantal ook de zorg in wilde. En gelijk had mam, ik was haar wat dat betreft ook zeer dankbaar 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics