Met de auto op vakantie
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie

Ken je het spelletje “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”. Nou moet je mij eens zien wat ik allemaal mee neem op vakantie. Echt werkelijk waar overal heb ik aan gedacht.

Ik ga op vakantie en in neem mee…

Kleren, zwemspullen, spelletje(s), doeboeken, pennen, potloden, EHBO spullen, medicijnen, survival kit voor onderweg, zelfs aan één of twee makkelijke maaltijden die je op de dag van aankomst zou kunnen nuttigen, waren aanwezig. Ook brood, ontbijt spullen en zelfs blikjes drinken sjouw ik mee. Het ging ook makkelijk allemaal aangezien we met twee auto’s, dus ook twee kofferbakken, op pad gingen. Ik weet nog goed hoe dat gezicht van mijn vriend eruit zag nadat ik alle koffers en tassen klaar had staan in de woonkamer. “Gaan we verhuizen?” vroeg hij nog verbaasd.

Lijstjes

Wekenlang had ik met lijstjes rond gezeuld in huis om na te gaan wat we verbruikten. Wat was nodig en wat niet? De gedachte om nog eens alles na te gaan of we het ook wel echt nodig hadden was dan ook ver te zoeken. Dus de keuze was makkelijk: óf 1 hij mocht alles zelf na lopen of 2 alles ging mee. Uiteindelijk werd er voor die laatste gekozen. En zo sjouwden we de dag erna alles de kofferbakken in. Het paste allemaal prima.

Uitpakken

Eenmaal aangekomen bij ons vakantie adres heeft iedereen mee geholpen om beide auto’s leeg te maken. Daarna mochten de kinderen spelen in de speeltuin. Mijn vriend vroeg nog even of hij mij moest helpen, maar ik heb gezegd dat ik het net zo leuk vond voor de kinderen als hij met hun mee zou gaan. Na ongeveer 1,5 uur uitruimen van alle koffers lag alles op zijn plek. De vakantie was de goedkoopste vakantie ooit, aangezien we eigenlijk alles wel bij ons hadden. Vanaf die tijd mag ik altijd de koffers in pakken.
Echter dat op en neer reizen met twee auto’s vonden we leuk voor twee jaar. Maar waren we dit jaar toch wel zat. Ze werden beiden verkocht met pijn in ons hart, dat dan weer wel. En er kwam een fantastische grote gezinswagen voor in de plaats. En natuurlijk een mooie sportwagen voor mij en mijn vriend als de kinderen weg zijn.

Dakkoffer kopen

Nu we echter de zomervakantie aan het regelen zijn voor komend jaar stuitten we op een probleem met deze mooie grote wagen. Er passen maar twéé koffers in! Dat is echt veel en veel te weinig. Zeker kunnen we veel achterwege laten en plaatselijk kopen, hebben we vorig jaar in Rome ook gedaan. Maar twee koffers met zes personen is gewoonweg niet te doen. Zodoende ging ik op zoek naar een oplossing en al snel kwam een dakkoffer in mij op. Eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en er kan een hoop in mee! Ook een groot voordeel, nu we met zijn allen in een auto zitten kunnen we om wisselen met rijden en zo ook een stuk verder weg gaan met de auto. Dat biedt meer mogelijkheden. Nu alleen nog even uitzoeken welke Thule dakkoffer het gaat worden…

Met de auto op vakantie

Lees ook:

Ik krijg er al helemaal zin in!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

12 reacties

 • Heerlijk voor wat extra ruimte! Dat is perfect voor de zomervakantie! Hier in Zweden kun je makkelijk met de auto uren rijden !

 • Een dakkoffer lijkt me een stuk idealer (en gezelliger) dan met twee auto’s naar je vakantieadres rijden.. : ) Wij gaan in mei voor het eerst met een net 2 jarige én baby van 3 maanden op vliegvakantie naar Portugal. We zijn al vaker geweest met onze zoon maar ben benieuwd hoe dit gaat zijn. Natuurlijk weer een hoop extra bagage met zo’n kleintje erbij. Maar goed, gelukkig kunnen we op ons vakantiegeld ook een hoop aanschaffen (luiers enzo ga ik echt niet van hier meenemen)!

  • Met twee auto’s hadden we wel heel wat bekijks. Zeker omdat we twee beesten van auto’s hadden (waaronder een cabrio). Om eerlijk te zijn mis ik ze beiden wel heel erg, maar de luxe van slechts één auto en het gezin compleet daarin hebben weegt niet op tegen het gemis. Maybe in de toekomst toch weer een cabrio erbij.
   Afijn wat leuk dat jullie dit jaar naar Portugal gaan! Ben benieuwd hoe het je gaat verlopen. Met vliegvakantie moet je inderdaad een stuk creatiever zijn met wat je wel en niet mee wilt/kunt nemen.

 • Wij gaan altijd met de auto op vakantie. Twee jaar geleden reden we naar zuid-Frankrijk, koffer op het dak en al…

  Letterlijk 2,5 Km voor aankomst braakt mijn dochter de hele auto onder… genoeg pauzeren tussendoor ook al ben je er bijna is de supertip die ik wil meegeven!

  • He wat vervelend om zo de vakantierit ten einde te laten komen…
   Wel een hele goede tip van je om vaak te pauzeren.

 • Ons Chantal heeft ook een dakkoffer en die is echt zo ideaal, zeker een aanrader! En heel handig in gebruik.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics