Selecteer een pagina

Ken je het spelletje “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”. Nou moet je mij eens zien wat ik allemaal mee neem op vakantie. Echt werkelijk waar overal heb ik aan gedacht.

Ik ga op vakantie en in neem mee…

Kleren, zwemspullen, spelletje(s), doeboeken, pennen, potloden, EHBO spullen, medicijnen, survival kit voor onderweg, zelfs aan één of twee makkelijke maaltijden die je op de dag van aankomst zou kunnen nuttigen, waren aanwezig. Ook brood, ontbijt spullen en zelfs blikjes drinken sjouw ik mee. Het ging ook makkelijk allemaal aangezien we met twee auto’s, dus ook twee kofferbakken, op pad gingen. Ik weet nog goed hoe dat gezicht van mijn vriend eruit zag nadat ik alle koffers en tassen klaar had staan in de woonkamer. “Gaan we verhuizen?” vroeg hij nog verbaasd.

Lijstjes

Wekenlang had ik met lijstjes rond gezeuld in huis om na te gaan wat we verbruikten. Wat was nodig en wat niet? De gedachte om nog eens alles na te gaan of we het ook wel echt nodig hadden was dan ook ver te zoeken. Dus de keuze was makkelijk: óf 1 hij mocht alles zelf na lopen of 2 alles ging mee. Uiteindelijk werd er voor die laatste gekozen. En zo sjouwden we de dag erna alles de kofferbakken in. Het paste allemaal prima.

Uitpakken

Eenmaal aangekomen bij ons vakantie adres heeft iedereen mee geholpen om beide auto’s leeg te maken. Daarna mochten de kinderen spelen in de speeltuin. Mijn vriend vroeg nog even of hij mij moest helpen, maar ik heb gezegd dat ik het net zo leuk vond voor de kinderen als hij met hun mee zou gaan. Na ongeveer 1,5 uur uitruimen van alle koffers lag alles op zijn plek. De vakantie was de goedkoopste vakantie ooit, aangezien we eigenlijk alles wel bij ons hadden. Vanaf die tijd mag ik altijd de koffers in pakken.
Echter dat op en neer reizen met twee auto’s vonden we leuk voor twee jaar. Maar waren we dit jaar toch wel zat. Ze werden beiden verkocht met pijn in ons hart, dat dan weer wel. En er kwam een fantastische grote gezinswagen voor in de plaats. En natuurlijk een mooie sportwagen voor mij en mijn vriend als de kinderen weg zijn.

Dakkoffer kopen

Nu we echter de zomervakantie aan het regelen zijn voor komend jaar stuitten we op een probleem met deze mooie grote wagen. Er passen maar twéé koffers in! Dat is echt veel en veel te weinig. Zeker kunnen we veel achterwege laten en plaatselijk kopen, hebben we vorig jaar in Rome ook gedaan. Maar twee koffers met zes personen is gewoonweg niet te doen. Zodoende ging ik op zoek naar een oplossing en al snel kwam een dakkoffer in mij op. Eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en er kan een hoop in mee! Ook een groot voordeel, nu we met zijn allen in een auto zitten kunnen we om wisselen met rijden en zo ook een stuk verder weg gaan met de auto. Dat biedt meer mogelijkheden. Nu alleen nog even uitzoeken welke Thule dakkoffer het gaat worden…

Met de auto op vakantie

Lees ook:

Ik krijg er al helemaal zin in!

Geverifieerd door ExactMetrics