Thuisleven.com
Thuisleven nieuw logo.

Hoe verzeker je jouw auto?

In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je met jouw auto de openbare weg op wilt. Sommige mensen denken dat het niet lastig is om zo’n verzekering af te sluiten. Helaas blijkt dit vaak toch een stuk lasteriger dan gedacht. Daarom komt het regelmatig voor dat iemand een verkeerde keuze maakt. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom hebben we in deze tekst 3 stappen op een rijtje gezet. Als je deze stappen volgt, slaag je er ongetwijfeld in om de beste autoverzekering te vinden.

Stap 1: ga op zoek naar een geschikte verzekeraar

Om een autoverzekering af te sluiten, richt jij je toch een verzekeraar. Je kunt vandaag de dag bij een groot aantal verzekeraars terecht voor een autoverzekering. Veel mensen sluiten een verzekering af bij de eerste de beste verzekeraar die zij tegenkomen. Dit is een optie, maar waarschijnlijk sluit je zo niet de beste autoverzekering af. Daarom is het aan te raden om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Deze site vergelijkt binnen een paar tellen autoverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar, waardoor je zelf eigenlijk geen moeite hoeft te doen.

Stap 2: bepaal welke dekking het beste bij jouw auto past

Heb je eenmaal een verzekeraar gevonden? Dan ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk een dekking kiezen voordat je een autoverzekering af kunt sluiten. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je uit drie verschillende dekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder gaan we kort op iedere dekking in.

– WA

Bij de dekking wettelijke aansprakelijkheid (WA) wordt alleen schade vergoed die je met jouw auto aanricht bij anderen. Raakt jouw auto eveneens beschadigd? Dan draai je zelf op voor de kosten van de reparatie als je enkel een WA verzekering auto hebt.

– WA + Beperkt Casco

De dekking van WA + Beperkt Casco gaat een stap verder. Bij deze dekking wordt namelijk ook schade aan jouw auto vergoed. Het gaat hierbij overigens alleen om schade van ‘buitenaf’. Met deze dekking keert een verzekeraar bijvoorbeeld geld uit als de schade ontstaat als gevolg van het weer of een inbraak.

– WA + Volledig Casco

WA + Volledig Casco is de laatste en meest uitgebreide dekking. Met deze verzekering wordt ook schade aan jouw auto vergoed die ontstaat door een aanrijding. Een verzekeraar keert zelfs geld uit als je de aanrijding zelf veroorzaakt hebt. Daarom staat deze verzekering bij veel mensen ook wel bekend als een allrisk autoverzekering.

Stap 3: Sluit de verzekering af

Als je weet wat de beste dekking is, kun je een autoverzekering afsluiten. Bij de meeste verzekeraars kan dit vandaag de dag online. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je jouw auto verzekerd hebt. Loop overigens nooit te hard van stapel bij het afsluiten van een autoverzekering. Het is namelijk van belang dat je de juiste verzekering afsluit. Heb je bijvoorbeeld een bestelbus en wil je deze verzekeren? Dan kun je zowel voor een zakelijke als een particuliere verzekering kiezen.

Ten opzichte van een zakelijke verzekering heeft een bestelbus verzekeren particulier een aantal voordelen. Zo betaal je minder premie dan bij een zakelijke bestelautoverzekering. Dit komt doordat een verzekeraar ervan uitgaat dat je met een zakelijke auto meer kilometers rijdt. De kans op schade is hierdoor groter, waardoor de premie hoger uitvalt. Rijd je in een auto van jouw bedrijf? Denk dan goed na of je deze zakelijk of particulier wilt verzekeren.

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics